İYİ Parti sözcüsünden Cumhur ittifakı mesajı: Parlamenter sisteme geçilir veya mevcut sistem düzelirse...

İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet'e konuştu

Fotoğraf: İYİ Parti Basın Birimi

İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu Yeni Şafak gazetesinden Mehmet Acet'e konuştu.

Acet, "Siyasette yüzde 51 için yeni ittifak arayışları" başlıklı yazısında Ağıralioğlu'nun hem Millet ittifakı hem İYİ Parti'nin Cumhur ittifakı'na bakış açısını ve İYİ Parti ile CHP arasında son dönemde dillendirilen anlaşmazlıklar ile ilgili görüşlerini kaleme aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Acet yazısında geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Millet İttifakına katolik nikahıyla bağlı değiliz" diyen Ağıralioğlu için "(Kendisi) Parti Sözcüsü olduğuna göre ifadelerinin Genel Başkan Meral Akşener’in de duruşunu yansıttığını düşünebiliriz" yorumu yaptı: 

Evvelsi gün İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nu aradım, Durmuş Yılmaz’ın yaptığı gibi “neler oluyor” diye sordum. Söze “bir senedir benzeri açıklamalarda bulunduğunu” söyleyip, “Seçim meydanlarında “çocukların katillerinin oyuna talip değiliz” dediğini hatırlatarak başladı. Devamında yine CHP’ye dönük eleştirilerini sıralayarak; “CHP’nin rehini değiliz”, “Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” düşüncesinde değiliz”, “Toptan kabul, ya da ret cephesi değiliz” gibi cümleler kurdu.

Acet, Ağıralioğlu'na partisinin Cumhur ittifakına yönelip yönelmeyeceği ile ilgili sorduğu soruya şu yanıtı aldığını yazdı:

Sözün burasında, ağızdan çıkanın bağlayıcılığına karşı gösterilen ‘temkin dilini’ karşımda buldum: “Hanımefendinin (Meral Akşener) duruşu üzerinden yanıt vereyim. Parlamenter sisteme geçiş ya da mevcut sistemde ‘denge/denetleme/frenleme’ mekanizmasını güçlendirecek türden bir çalışma olursa böyle bir yönelim olabilir”

 

Yazını tamamını okumak için tıklayın...

 

Independent Türkçe, Yeni Şafak gazetesi

DAHA FAZLA HABER OKU