Haydar Baş gözaltına alınmasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu

Balıkesir Valiliği: Asılsız ihbarla ilgili tahkikat başlatıldı

Haydar Baş, gözaltına alınmasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş geçtiğimiz günlerde Balıkesir Susurluk’ta polis tarafından gözaltına alındı.

Hakkındaki FETÖ şüphelisi ihbarının asılsız çıkınca Haydar Baş serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili Balıkesir Valiliği resmi web sitesinden, “Bahse konu asılsız ihbar ile ilgili gerekli tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” açıklaması yapıldı.

BTP liderinin avukatları, bu operasyonla ilgili sorumlular hakkında Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Haydar Baş'a yapılan hukuksuz muameleye vurgu yapılan suç duyurusunda şöyle denildi:

"Müvekkil hakkında gerçeğe aykırı, haksız ihbar ve isnatlarda bulunarak hukuksuz işlemler yapılmasına sebep olan ve/veya görevini kötüye kullanan kişi ya da kişilerin tespit edilmesini, haklarında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını arz ve talep ederiz."

Kumpas iddiası

Olayla ilgili partiye yakın Yeni Mesaj web sitesinde bazı köşe yazıları kaleme alınarak, perde arkasına dair iddialarda bulunuldu. Okan Egesel, “Kumpasın arkasındakileri açıklıyorum” başlıklı yazısında şunları anlattı:

“Devletin temeline dinamit koyan FETÖ'cüler Haydar Baş'ı sevmezler.  Alevi-Şii-Sünni kardeşliğini istemeyenler yani Ehl-i Beyt düşmanları Haydar Baş'ı sevmezler.

Sömürü düzeni kapitalizmin uşakları, adil paylaşımın düşmanı kan emici odaklar Haydar Baş'ı sevmezler. Devletimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk düşmanları Haydar Baş'ı sevmezler.

Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düşmanları Haydar Baş'ı sevmezler. Bunlar kim ise, Prof. Dr. Haydar Baş'a kumpas kuranlar da onlardır vesselam...”
 

DAHA FAZLA HABER OKU