İmamoğlu Başakşehir kulübünü ziyaret etti: Çok para harcayan, çok iş yapar anlamına gelmiyor

Adaylığı döneminde Başakşehir Kulübü için "Bir sermayenin birilerine aktarıldığı sistemi asla onaylamıyorum" diyen İBB Başkanı İmamoğlu, kulübe yaptığı ziyarette, "Lig, enteresan. Ne olur bilinmez. ‘Çok para harcayan, çok iş yapar’ anlamına gelmiyor" dedi

Başakşehir Başkanı Gümüşdağ, İmamoğlu’na  34 numaralı Başakşehir forması hediye etti / Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir Futbol Kulübü’ne ziyarette bulundu.

İmamoğlu’na ziyarette, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun da eşlik etti.

Ziyareti Twitter hesabından paylaşan İmamoğlu, "İstanbul'un köklü kulüpleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın başkanlarıyla bir araya gelmiştik, bugün de İstanbul’un Süper Lig’deki diğer temsilcisi Başakşehir Futbol Kulübü’nü ziyaret ettik. Yakın tarihlerde Kasımpaşaspor’u da ziyaret edeceğiz, tüm kulüplerimize başarılar" dedi.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, İmamoğlu’na, kulüp binası ve Başakşehir Fatih Terim Stadı ile ilgili kısa bir bilgi verdi. Heyet, daha sonra toplantı salonuna geçti.

"Çok para harcayan, çok iş yapıyor anlamına gelmiyor"

Başakşehir’in İstanbul’un Süper Lig’deki 5 takımından biri olduğunu belirten İmamoğlu, “Sizden sonra Kasımpaşa’yı da ziyaret etmek istiyorum. Hem sizi ziyaret etmek hem de başarılar dilemek istedim yönetiminize, heyetinize, sporcularınıza. Yolunuz açık olsun. Bu sene garip bir lig var, gördüğüm kadarıyla. Herkesin birbirine dişi geçiyor gibi. Lig, enteresan. Ne olur bilinmez. ‘Çok para harcayan, çok iş yapar’ anlamına gelmiyor futbolda, zaten. Başakşehir, kadro istikrarını koruduğu zaman başarılar elde etti.” dedi.

İMAMOĞLU STAD.jpg
İmamoğlu, Gümüşdağ ile birlikte stadyum projesini inceledi / Fotoğraf: Twitter

 

"UEFA kulübümüzü denetledi, İBB'ye olan borcumuzu ödedik"

İBB Spor Kulübü'nün geçmişte profesyonel futbol içinde olduğunu söyleyen Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Kadir Topbaş'ın belediye başkanlığı döneminde "Futbolu İBB bünyesinden çıkaralım" dediğini ancak o zaman talip olmadığını aktardı.

Kulübün İBB'ye olan borcunun ödendiğini belirten Gümüşdağ, şunları söyledi:

Geçmişte İBB Spor Kulübü, profesyonel futbol içindeydi. 2014 yılında, o dönemki Başkan Kadir Topbaş’la dedik ki; ‘Futbolu, İBB bünyesinden çıkaralım.’ Çıkarma kararı aldık; ama talip yoktu. 2014 yılında, İstanbul Başakşehir A.Ş. adlı bir şirket kurduk. UEFA kriterlerine uygunluk adına bir değerleme yaptırdık, uluslararası bir denetleme şirketine. 17 milyon TL civarında bir para çıktı. Aktif-pasif bütün borçlarını üzerimize aldık, İBB Spor’un futbol tarafıyla ilgili. İlk yıl UEFA kupasına kalınca UEFA geldi, genetlemesini yaptı. Bir sorun çıkmadı. İBB’ye de borcumuzu ödedik.

Gümüşdağ, toplantının ardından İmamoğlu’na, arkasında adı yazılı  34 numaralı Başakşehir forması hediye etti.

İmamoğlu adaylığı döneminde Başakşehir'le ilgili "Bir sermayenin birilerine aktarıldığı sistemi asla onaylamıyorum" demişti

İmamoğlu, Başakşehir’in UEFA Avrupa Ligi’ndeki bir maçını izlemek istediğini de belirtti.

İBB Başkanı İmamoğlu, seçimlerden önce şubat ayında Başakşehir Kulübü ile ilgili bir açıklama yapmış, "Bir spor kulübü kurup bu benim kulübüm demeyeceğim. Ben var olan spor kulüplerine hizmet edeceğim. Benim kulübüm İstanbul'da var zaten. İstanbul'da yüzlerce, binlerce amatör kulüp var zaten, hepsi benim kulübüm. İstanbul’un markaları var, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi… Bir sermayenin birilerine aktarıldığı sistemi asla onaylamıyorum. Benim için önemli olan Bayrampaşa’dan pırıl pırıl bir çocuğunun veya kızımızın futbolcu, voleybolcu ya da basketbolcu olmasıdır" sözlerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU