BM'de dünya liderlerini azarlayan Thunberg'ten Trump'a buz gibi delici bir bakış

16 yaşındaki aktivist, dünyanın en güçlü iklim değişikliği inkarcısı Trump’a tepkisini bakışlarıyla belli etti

İkim aktivisti Thunberg'in BM kulislerinde Donald Trump'a bakışı objektiflere böyle yansıdı (Reuters)

Birleşmiş Milletler (BM) zirvesinde liderlere çocukluğunu ve hayallerini çaldıklarını söyleyen iklim aktivisti İsveçli 16 yaşındaki Greta Thunberg’in Donald Trump’a buz gibi soğuk bakışı internette yoğun ilgi gördü.

Videoda Thunberg’in New York’taki BM lobisinde Trump’ın gelişi sırasında ayakta durduğu görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı Trump içeri girdiğinde 16 yaşındaki kızın yüzündeki ifadenin hafif bir meraktan sert bir öfkeye dönüştüğü an kameralara yansıdı.

Bu görüntünün hemen öncesinde Thunberg, BM’de yaptığı konuşmada iklim değişikliği konusunda acil eylem çağrısında bulundu. 

İklim aktivisti, “İhtiyaç duyulan politikalar ve çözümler hala hiçbir yere varmamışken buraya gelip yeteri kadar çalıştığınızı söylemeye ve meseleden yüz çevirmeye devam etmeye nasıl cüret edersiniz?” diye sordu. 

Thunberg sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizi “duyduğunuzu" ve aciliyeti anladığınızı söylüyorsunuz. Ama ne kadar üzgün ve kızgın olsam da buna inanmak istemiyorum. Zira durumun ciddiyetini tam olarak anlıyorsanız ve buna rağmen harekete geçmemeye devam ediyorsanız, bu şeytan olduğunuzu gösterir. Ve ben buna inanmayı reddediyorum.

Trump -Amerikalıların yer almadığı- bilim camiasının büyük çoğunluğunun kabul ettiği iklim değişikliğinin yaşandığı fikrine karşı çıktı ve bir defasında bunun Çinliler tarafından uydurulduğunu öne sürerek açıkça alay etti. 

Göreve gelmesinden bu yana Trump, selefinin iklim değişikliğini yavaşlatmaya yönelik politikalarını yok etmek için büyük çaba harcadı. Söz konusu politikalar arasında, sera gazı salımının sınırlandırılmasında kolaylık sağlamanın yanı sıra yeni petrol ve doğalgaz çıkarma faaliyetlerini durdurmak da yer alıyordu.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/environment

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU