Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz PFDK'ya sevk edildi

Cengiz, sportmenliğe aykırı açıklamaları gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'i Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Mustafa Cengiz'in medyaya yaptığı "sportmenliğe aykırı açıklamaları" gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın  (FDT) 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verildiği bildirildi.

 

 

Öte yandan Kayserispor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak Uyar'ın da Antalyaspor karşılaşmasının ardından "sportmenliğe aykırı açıklamaları"ndan dolayı PFDK'ya sevk edildiği kaydedildi.  

Açıklamada ayrıca Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, Trabzonspor, Göztepe ve Demir Grup Sivasspor'un da PFDK'ya sevk edildiği kaydedildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim'i hedef alan sözlerine cevap vermişti.

Öte yandan TFF'nin Fatih Terim'e verdiği cezanın sosyal medya hesabından 19:05'te açıklanmasıyla ilgili eleştirilerde bulunmuştu. 

FDT'nin 38. maddesine göre Mustafa Cengiz, 45 ile 120 gün arasında hak mahrumiyeti ve 30 bin TL ile 140 bin TL arasında para cezası ile karşı karşıya.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU