Geleceğin teknolojileri CES 2019 fuarında sergileniyor

Fuarda akıllı klozet de var, esneme hareketi yapan robotlar da

ABD’de Las Vegas’taki CES 2019 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda oldukça sıradışı ürünler sergileniyor. Geleceğin teknolojilerinin yer aldığı furada, hayatımıza girmesi beklenen yeni ürünler görücüye çıkıyor..

İşte o ilginç ürünlerden bazıları:

Gelecekte yollarda görülmesi beklenen ve ön panelinde 48 inç ekran olan bir araba. Pek çok evdeki televizyon ekranlarından daha büyük ekran, dokunmatik gibi görünse de farklı bir teknoloji ile çalışıyor. Bir kamera aracılığıyla gözler ve mimikler takip ediliyor ve ekran bu şekilde yönlendiriliyor. Arabanın üretimine haziran ayında geçilmesi planlanıyor. 
 

 

Fuarda sergilenen bir diğer sıradışı ürün ise, gelecekte banyolardaki yerini alması beklenen akıllı tuvalet. Üstelik bu ürün CES 2019’da en iyi akıllı ev teknolojisi ürünleri kategorisinde birincilik aldı. 

Isıtmalı oturağı, led ekranı, kurutma özelliği olan ve konuşan tuvalet, bluetooth özelliği ile uzaktan da kontrol edilebiliyor. Bu akıllı tuvaletin fiyatı ise oldukça yüksek. 2019’un son çeyreğinde piyasaya çıkması beklenen tuvaletlerin, beyazları 7 bin, siyahları ise 8 bin dolardan satılacak.
 


Yapay zeka teknolojinin gelişmesiyle hayatımızın neredeyse her alanına girmesi beklenen robotlar da fuarda sergilenen teknolojiler arasında. Bunlardan biri de spor yapan robot. Yanındaki kişiyle esneme hareketi yapan robotlar, gelişen teknolojinin de öncüleri niteliğinde.
 


 

DAHA FAZLA HABER OKU