Fatih Portakal’dan Erdoğan’a: Soru sormaya devam edeceğiz

FOX sunucusu Fatih Portakal, "Hayır biz yalan haber yapmıyoruz. Doğru haber yapıyoruz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter

ABD’ye yapacağı ziyaret öncesi düzenlediği basın toplantısında FOX TV muhabirinin sorusuna "FOX TV'yi yalan medya olmaktan çıkarın. Bir defa dürüst olun. FOX'un yayın politikasını değiştirmesi lazım” diyerek cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt, kanalın ana haber sunucusu Fatih Portakal’dan geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün akşamki FOX Ana Haber Bülteni’nde Erdoğan’ın sözlerine değinen Portakal, "Biz iktidarları rahatsız eden bir yayın yapıyoruz çünkü doğru haberleri veriyoruz. Biz gazeteciyiz, işimiz soru sormak ve soru sormaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı da 'Yalan haber yapıyorsunuz' demiş, hayır biz yalan haber yapmıyoruz. Doğru haber yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, ABD ziyareti öncesi FOX TV muhabirinin tank palet fabrikalarıyla ilgili sorusuna şu yanıtı vermişti:

FOX TV'yi yalan medya olmaktan çıkarın. Bir defa dürüst olun. Kılıçdaroğlu hayatını yalan üzerine düzenlemiş olan bir siyasidir. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı buranın satın alma veya satma böyle bir şey olmadığını söylüyor.

Hukukta bir kaide var önce bunu öğreneceksiniz. Müddei iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. Kılıçdaroğlu önce Arifiye satılmış mıdır satılmamış mıdır bunu ortaya çıkarması lazım. Bütün belediyelerde işçiler kapıya konuyor. Ne oldu?

Bunlarla ilgili FOX bir haber yapıyor mu? FOX, işçi emekçi arkadaşlarımızın yanında duruyor mu? Önce yayın politikasını bir kez FOX'un değiştirmesi lazım. Partimin sözcüsü Kılıçdaroğlu'na gereken cevabı verdi. Ama hiç aynı yerde tökezleyip duruyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU