FIFA Taraftar Ödülü görme engelli oğlunu Palmeiras maçlarına götüren Brezilyalı anne Silvia Grecco'ya verildi

Futbolda 2019'un en iyileri belli oldu. Yılın taraftarı ödülüne, Palmeiras takımının maçına götürdüğü 12 yaşındaki görme engelli oğluna maçın her anını anlatan anne Silvia Grecco layık görüldü

Fotoğraf: @Football__Tweet

France Football dergisi ile 2010'dan itibaren yürütülen ortaklığın sona ermesinin ardından hayata geçirilen FIFA 2019 En İyiler Ödülleri, İtalya'nın Milano kentindeki La Scala Tiyatrosu'nda 4. kez dağıtıldı.

Birçok ödülün dağıtıldığı gecede en dikkat çeken ödül ise Brezilyalı anne Silvia Grecco'ya verilen FIFA Taraftar Ödülü oldu.

 

 

Grecco, görme engelli oğlunu Palmeiras Kulübü'nün maçlarına götürerek, karşılaşma boyunca sahada olanları ona anlatırken canlı maç yayınında ekrana yansımalarından sonra Brezilya futbolunda simge haline geldiler.

Aynı zamanda otistik de olan Nickollas'ı birlikte tuttukları takım olan Palmeiras'ın iç sahada oynadığı tüm maçlara götüren 56 yaşındaki Grecco, daha önce verdiği bir röportajda sahada gördüğü her şeyi oğluna anlattığını dile getirerek, "Hakeme küfretmem gerektiğinde kendimi tutmuyorum" dedi. 

Oğlu ile birlikte Palmerias formalarını giyerek stada gittiklerini anlatan anne, "Ona maçtaki tüm ayrıntıları anlatıyorum. Futbolcuların formaları, ayakkabılarının rengini, saçlarının şekillerini... Maçı tümüyle duygularımla anlatıyorum, ben bir profesyonel değilim. Gördüğüm ve hissettiğim her şeyi ona aktarıyorum" ifadelerini kullandı. 

Brezilya'daki TV programlarına da davet edilen anne-oğul, Palmeiras'ın antrenmanında da ağırlandı.

 

Silvia - Nickollas1 - Football__Tweet.jpg
Fotoğraf: @Football__Tweet

 

Neymar'la Palmeiraslı oldu 

Palmeiras'ın fanatik taraftarı olan Silvia Grecco, oğlunun da kendisiyle aynı takımı tutmasını sağlamasında Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar'ın önemli bir etkisi olduğunu söyledi. 

Sao Paulo'da düzenlenen bir etkinlikte Paris Saint-Germain'de forma giyen Neymar'la karşılaştıklarını anlatan Grecco şunları şöyle konuştu: 

Neymar onu kollarından tutup havaya kaldırdı, Nickollas da elleriyle Neymar'ın saçlarını okşadı. Neymar'a çocukken hangi takımı tuttuğunu sordum, 'Palmeiras' demesin mi. Ben de Nickollas'a 'Hem annen, hem en sevdiğin futbolcu, tesadüf olamaz, bence Palmeiras'ı tutmalısın' dedim.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU