Kılıçdaroğlu’ndan Selvi’ye Abdullah Gül yanıtı: Doğru değil

CHP lideri: Bugünden Cumhurbaşkanlığını tartışmak doğru değil

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin “CHP’nin 2023’teki Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül” olacak iddiasına ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan cevap geldi.

Selvi, bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu’nun kendisine verdiği cevabı aktardı.

“Tek adam partisi değiliz, oturur tartışırız"

Hürriyet yazarının aktardığına göre CHP liderinin iddiaya cevabı şöyle:

Bu iddialar elbette doğru değil. Ki böyle bir şey mümkün de değil. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde dahi değiliz. Yani ortada ne seçim süreci var ne de bu konuyla ilgili bir çalışma. Ama zaman zaman insanlar gazetelerde, televizyonlarda aday olacaklarını açıklıyorlar. Siz nasıl izliyorsanız biz de öyle izliyoruz. Öte yandan bu konuda karar vermek tek başına benim yetkimde de değil. Malum, bizim kurumsal kimliğimiz oldukça güçlü. Tek adam partisi değiliz. Dolayısıyla oturur konuşuruz, tartışırız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Cumhuriyet’e bağlılık arıyoruz"

Ayrıca bizim Cumhurbaşkanı adaylarımızda aradığımız nitelikler vardır. Örneğin Cumhuriyet’e bağlılık, Atatürk devrimlerine bağlılık gibi, insan haklarına saygı gibi, devlet yönetiminde şeffaflığı ve liyakati savunmak gibi, her alanda hak, hukuk ve adaleti hedeflemek gibi, darbe hukukundan arınmış demokratik parlamenter sistem gibi…

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve önceki aday Muharrem İnce’nin 2023’teki olası adaylıkları konusunda da konuştu. 

“Asla doğru bulmuyorum. Bugünden Cumhurbaşkanlığını tartışmak doğru değil” diyen CHP lideri, gerekçesini şöyle açıkladı:

Ekonomide ve dış politikada sıkışan AK Parti iktidarı ‘Cumhurbaşkanlığı tartışması’ yoluyla gündemi değiştirmek için bu ve benzeri konuları ortaya atıyor ve toplumu oyalamaya çalışıyor. Bizim gündemimizde ise tümüyle ekonomi var, mutfakta yangın var, işsizlik var, yoksulluk var, perişanlık var, intiharlar var, uyuşturucu var, devlette çöküş var. Hemen hemen devletin her kurumunda, Türk Silahlı Kuvvetleri dahil olmak üzere devletin her kurumunda ciddi çürümeler var, çöküşler var. Liyakat tümüyle devre dışı bırakılmış, saraya sadakat var. Bir saray devleti var, bir Türkiye Cumhuriyeti var. Aralarında ciddi sorunlar, gerilimler var. Sonuçta yönetilemeyen, savrulan bir Türkiye var. Gündemimiz bu çerçevedeyken ve seçimlerin ne zaman yapılacağı bile doğru dürüst belli değilken kalkıp da bugünden saray merkezli Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının parçası olmak doğru değil, bu kapsamdaki iddialar da doğru değil.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU