Küresel ısınmayı inkar eden Trump, BM'deki iklim zirvesine katıldı

Daha önceki açıklamalarında küresel iklim değişikliğine inanmadığını söyleyen ABD Başkanı Trump, beklenmedik bir şekilde New York'taki İklim Zirvesi'ne katıldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın beklenmedik şekilde İklim Zirvesi'nin yapıldığı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu salonuna gelmesi şaşkınlığa neden oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zirveye katılması beklenmeyen Trump, BM Genel Merkezi'ne giriş yaptıktan sonra İklim Zirvesi'nin yapıldığı Genel Kurul salonuna girdi ve kısa süre konuşmaları dinledi.

Küresel ısınmayı inkar eden Trump'ın beklenmedik şekilde İklim Zirvesi'nin yapıldığı Genel Kurul salonuna gelmesi şaşkınlık yarattı.

Trump, iklim değişikliğinin bir "aldatmaca" olduğunu düşünüyor

Trump geçen yıllarda, iklim değişikliği konusunda çalışan uzmanları ‘siyasi bir gündeme sahip olmakla suçlamış ve artan sıcaklıklardan insanların sorumlu olduğuna ikna olmadığını söylemişti.

ABD’nin Paris İklim Değişikliği Anlaşması’ndan çekileceğini söyleyen Trump, Amerikan işletmeleri ve işçilerin aleyhine olmayan, yeni ve “adil” bir anlaşma müzakere etmek istediğini vurgulamıştı.

Trump, iki yıl önceci seçim kampanyasında da iklim değişikliğinin bir “aldatmaca” olduğunu söylemişti. Ancak Trump daha sonraki bir söyleşisinde “Aldatmaca olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen bir fark var.” demişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU