İddia: 9 aylık Hilya bebek göç yolundaki 'yakıt kavgası' sırasında denize düştü

Bodrum açıklarında batan lastik bottaki 15 kişi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Denizde kaybolan bir bebeği bulmak için ise arama çalışmaları başlatıldı. Minik bebeğin teknede yaşanan bir tartışma sırasında denize düştüğü iddia edildi

Fotoğraf: Sahil Güvenlik Komutanlığı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında 20 Eylül’de batan lastik bottaki 15 göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler, botta bulunan 9 aylık bir bebeğin de denize düşerek kaybolduğunu söyledi. Bunun üzerine kayıp olduğu iddia edilen bebek için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

6 şüpheli otelde yakalandı

Botun batmasıyla ilgili yürütülen çalışmada, kurtulanların ifadesi, güvenlik kameraları görüntüleri ve telefon görüşmelerini inceleyen polis, şüphelilerin kimlikleri belirledi.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri düzenledikleri bir operasyonla 6 şüpheliyi saklandıkları otelde gözaltına aldı.

Olası kasıtla adam öldürme ve örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı ile suçlanan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bebek arbede sırasında denize düştü

Bu arada, göçmenleri taşıyan botun batmasıyla ilgili detaylar da ortaya çıktı. Göçmenlerin denize açılmayı bir otelde bekledikleri, yolculuk günü otelden çıktıktan sonra minibüsle denize açıldıkları yere ulaştıkları belirlendi.

Göçmenleri taşıyan botun denize açıldıktan bir süre sonra yakıtının bittiği ileri sürüldü. İddiaya göre, göçmenlerle kaçakçılar arasında yakıt yüzünden tartışma çıktı. 9 aylık kız bebek Hilya Ali'nin bu arbede sırasında denize düşerek gözden kaybolduğu öne sürüldü.

Bebeğe giydirilmesi için temin edilen can yeleğinin ise olayın ardından su yüzeyinde olduğu belirlendi. 

Sahil Güvenlik ekiplerinin, kaybolduğu değerlendirilen bir bebek için başlattığı arama kurtarma çalışmasında henüz bir ize rastlanmadığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU