Japonya'nın yeni çevre bakanı: İklim değişikliğiyle mücadele “seksi ve eğlenceli” hale getirilmeli

Ülkesinin yükselen yıldızı olarak görülen 38 yaşındaki Şinjiro Koizumi, Başbakan Abe’nin varisi olmaya aday

Şinjiro Koizumi, yakın zamanda gerçekleştirilen kabine değişikliğinde çevre bakanı olarak görevlendirilmişti (Reuters)

Japonya’nın yeni Çevre Bakanı Şinjiro Koizumi, kömüre bağımlı ülkesini düşük karbonlu bir geleceğe taşımada gençleri harekete geçirmek için iklim değişikliğiyle mücadeleyi “seksi” ve “eğlenceli” hale getirme sözü verdi.

Reuters’ın haberine göre Koizumi, New York’ta gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler (BM) iklim zirvesi öncesinde pazar günü düzenlediği basın toplantısında “Siyasette birçok konu var, bunlardan bazıları da sıkıcı. İklim değişikliği gibi büyük çaplı bir meseleyle mücadele eğlenceli olmalı, havalı olmalı. Ayrıca seksi de olmalı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genç bakan, “Karbondan arındırılmış bir toplumu hayata geçirmeye kararlıyız ve daha güçlü bir ülke olarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sunmaya hazırız” mesajını verdi.

Bununla birlikte Koizumi, adını Japon kenti Kyoto’dan alan 1997 tarihli iklim sözleşmesi Kyoto Protokolü’nü yerine getirmede ülkesinin üstlendiği rolü hatırlatarak Japonya’nın daha fazla inisiyatif almasını istediğini de belirtti.

Japon siyasetinin yükselen yıldızı olarak görülen 38 yaşındaki Koizumi, Başbakan Şinzo Abe’nin bu ay yaptığı değişikliğin ardından, II. Dünya Savaşı sonrası Japon kabinesinin en genç üçüncü üyesi olmuştu.

Eski Başbakan Juniçiro Koizumi’nin oğlu olan Çevre Bakanı Şinjiro Koizumi, seçmenlere göre Abe’nin görevi bırakmasının ardından başbakanlık koltuğunu doldurabilecek kişi olarak görülüyor.

 

 

“20 Eylül İklim Grevi” için Japonya’da cuma günü başkent Tokyo sokaklarını dolduran milyonlarca genç, hükümetlerinin geçen yıl rekor seviyeye ulaşan karbon salımlarını kontrol etmedeki başarısızlığı nedeniyle hissettikleri korku ve öfkeyi dile getirmişti.

New York’taki aktivistlerse, ülkesinde kömürle çalışan yeni enerji santrallerinin inşası nedeniyle tepki çeken Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi, gökyüzüne havalandıracakları bir zeplinle protesto etmeyi planlıyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU