CHP önünde açlık grevi eylemi: “Engelliler dilenerek değil, direnerek kazanacaklar”

Engelliler Spor Kulübü'nden Celal Karadoğan: Taleplerimiz yerine gelene kadar buradan kalkmayacağız

Adana Genç Engelliler Spor Kulübü Derneği’nden Celal Karadoğan ve Ramazan Uçar CHP’li Seyhan Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için gençlik ve spor merkezini söz vermesine rağmen açmadığını belirterek partinin genel merkezi önünde açlık grevi başlattı.

Karadoğan, 2016 yılında Seyhan Belediyesi’nden bir arazi tahsis ettiklerini ve burada engelliler için gençlik merkezi yapılması için belediyeden söz aldıklarını belirtti.

Merkezin temelinin de 12 Mart 2016’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atıldığını söyleyen Karadoğan şunları söyledi:

Sonra biz kaynak bularak tesisin yüzde 60'ını tamamladık. 2017 Haziranda halı sahamız bitti ancak o dönemde yaşanan siyasi krizler nedeniyle kaynak bulma şansımız olmadı. 2018’in sonuna kadar biz Seyhan Belediyesi’ne bitirilmesi yönünde taleplerde bulunduk ama hiçbir girişimden olumlu yanıt alamadık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seyhan Belediyesi’nde CHP’li Akif Kemal Akay’ın belediye başkanı seçilmesinin ardından kendilerine verilen yakıt yardımının kesildiğini belirten Karadoğan, şunları söyledi:

13 Nisan’dan beri engelli sporcular antrenmanlara gelemiyorlar. 1 Temmuz'da biz engelli yurttaşları ve aileleri günü birlik denize götürecektir onu da yapamadık. Geçtiğimiz ay Çukurova Belediyesi gerekli protokoller yapmadığı için elektriğimiz kesildi. Belediye ile görüştük parayı bizim ödememiz gerektiğini söylediler. Halka açık bir tesisin elektrik borcunu engelli vatandaşların ödemesi gerekiyormuş.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ile görüştüklerini ancak çözüm bulamadıkları için Ankara’ya geldiklerini vurgulayan Karadoğan, şöyle devam etti:

Engelliler olarak, ‘Engelliler dilenerek değil, direnerek kazanacaklar’ demek için buradayız. Talebimiz CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize ıslak imzalı bir taahhütname vermesi. Taleplerimiz yerine gelene kadar da burada kalkmayacağız. Biz buraya her şeyi göze alarak geldik, hayata karşı örgütlü insanlarız biz, bu ülkede engelli bir yurttaş olmak demek aldığınız her nefeste mücadele etmeniz gerek anlamına geliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU