Sözcü yazarı Toker: DSİ, Sarıçay Barajı’nın ihalesini sessiz sedasız yapmış

Çiğdem Toker: İhale Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla yapılmış

Fotoğraf: Twitter

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Aydın’daki Sarıçay Barajı projesi için ihalenin Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ‘sessiz sedasız’ yapıldığını yazdı.

Toker, “Sarıçay Barajı, Özaltın’a” başlıklı yazısında “Bölge için bu kadar önemli bir yatırımın ihalesi yapıldıysa bunun duyulması gerekir değil mi? Normalde evet” ifadesini kullanırken şöyle devam etti:

Ama açık ihale yerine eğer ilansız pazarlık usulü 21/b'yi tercih ediyorsanız sessiz sedasız yapıverirsiniz. DSİ de öyle yapmış. Tabii Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla. Yanında başka hangi şirketleri davet ettiğini bilemiyoruz ama Sarıçay Barajı yapım ihalesini 354 milyon TL teklifle Özaltın İnşaat almış. DSİ sözleşmeyi de imzalamış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü yazarı, Türkiye’nin en büyük 10. Sıradaki inşaat şirketi olan Özaltın için şunları söyledi:

354 milyon TL teklifin ne kadar rekabetçi bir teklif olduğunu, kamunun zarara girip girmediğini ileri tarihlerdeki bir Sayıştay raporuna kadar muhtemelen öğrenemeyeceğiz.

Sarıçay Barajı, Özaltın'ın bir defada aldığı en büyük davetli iş değil. Şirket, iki yıl önce de yine 21/b ile yapılan Erdemli- Silifke yolunu 818 milyon TL teklifle üstlenmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU