Fatih Altaylı: İslamcı kesimin önemli bir kısmı bu meselelere ‘yolsuzluk’ olarak bakmıyor

Habertürk yazarı: Zaten görülen o ki, belediye ile Albayraklar grubu arasındaki ilişkiler fazla derinmiş

Fotoğraf: Twitter

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önceki yönetiminin Yeni Şafak gazetesine devrettiği otoparkı köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı, “Çok büyük bir şey değil belki ama ayıp” ifadesini kullandığı devir için “Üzüntü yarışması” başlıklı yazısında İslamcı olarak nitelediği grupla ilgili şöyle yazdı:

Büyük bir rezalet ve yolsuzluk olarak ortaya çıkan İSPARK zararının nedenlerinden biri olan ve 60 bin kişiye sağlanan ucuz veya bedava otopark imkanının kimlere kullandırıldığı, belediyeden nemalanan bu kişilerin kimler olduğu açıklanmadı bir türlü.

Bu, şunu gösterir…  Ayrıcalıklar ya devam edecek ya da başkalarına da kullandırılacak. Hoş değil.

Son açıklanan “imkan israfı” ya da “imkan peşkeşi” ise Yeni Şafak gazetesine belediye arazisinin bedava otopark alanı olarak verilmesi.

Çok büyük bir şey değil belki ama ayıp.

Zaten görülen o ki, belediye ile Albayraklar grubu arasındaki ilişkiler fazla derinmiş. Bu yüzden de İmamoğlu’na yönelik fazla sert başlıklar atıyorlar.

Çünkü mesele sadece siyaset değil. Ancak şunu da görmek lazım.

İslamcı kesimin önemli bir bölümü bu meselelere “yolsuzluk” olarak bakmıyor.

Onlara göre ortada bir “dava” var ve bu davaya destek olanların birbirlerine kıyak yapması çok normal. Bu yolsuzluk değil. Dava arkadaşlığı. Bu düşünce biçimine yolsuzluğu anlatmak zor. Birilerinin bu yolla haksız kazanç elde etmesine, zenginleşmesine tepki göstermiyorlar. Bunun davaya hizmet edenlerin zenginleşmesi olarak görüyorlar. Bu paranın kendi ceplerinden çalınan para olduğunu düşünmüyorlar. O yüzden de bu yolsuzluk ve israf görüntüleri o kadar da etkili olmuyor. Çünkü duyarlılıklar farklı. İmkanlar haksız yere de olsa “dindar” diye geçinen birilerine gidiyorsa sorun yok. Yeter ki, laiklere gitmesin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU