Dilipak: Dün CHP’lilerin bize yaptığını, bugün biz CHP’lilere yapmaya başladık

Akit yazarı: Amerika’nın ülkelere iktidarlara yaptığını muktedirler de kendi altındakilere yapıyor sanki!

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarlarından Abdurrahman Dilipak, bürokrasiye ilişkin eleştirilerine bugünkü köşesinde de devam etti.

“Tarih bazan bizi utandırmalı” başlıklı yazısında siyasi tartışmaların “ya bendensiniz ya da değil” şeklinde ilerlediğini söyleyen Dilipak, şu satırları kaleme aldı:

Benden değilsen bana düşmansın. Sana para ve makam veriyorsam benden yana olacaksın. Amerika da böyle yapıyor zaten. Sonra bunlardan borç alan bir süre sonra buyruk almaya başlıyor. Daha sonra da oltaya takılan balık yem istemez biliyorsunuz. Amerika’nın ülkelere iktidarlara yaptığını muktedirler de kendi altındakilere yapıyor sanki! Kim kime yapıyorsa aslında kendine yapar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Dün CHP’lilerin bize yaptığını, bugün biz CHP’lilere yapmaya başladık. CHP’lilerin de dün bizim onlara yaptığımızı, onlar da bugün bize yapıyorlar” ifadelerini kullanan Akit yazarı, şunları yazdı:

Bu dünya etme-bulma dünyasıdır. İnsanoğlu böyledir, bazan kendi bindiği gemiyi batırır, bindiği dalı keser, kendi hayat alanlarını yaşanmaz hale getirir.

Gerçek herkes için en iyi olandır. Evet, “Tarih övgü ya da sövgü kitabı değildir. Bir toplumun ortak hafızası ve tecrübeler birikimidir. Ders kitabıdır.” Bizden öncekilerin yaşadıkları, katlanmak, mücadele etmek zorunda kaldıkları acı tecrübeler bizim için baht kaynağı olsun diye, selâm ve dua ile.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU