HSK, Kıvanç Tatlıtuğ’la fotoğraf paylaşan hakim hakkında soruşturma başlattı

Kıvanç Tatlıtuğ bu akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, fotoğraf paylaşan hakimin kendi davasına bakan hakim olmadığını ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, sahte fatura kullandığı iddiasıyla 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Tatlıtuğ’u yargılayan kadın hakim, oyuncu ile fotoğraf çektirdi. Fotoğrafı Whatsapp durumunda paylaşan hakim hakkında Hakim ve Savcılar Kurulu soruşturma başlattı.

İstanbul 13. Asliye Cea Mahkemesi’nde görülen davanın ardından fotoğrafı paylaşan hakim, sosyal medyada eleştiri konusu olmuştu.

HSK Başkanvekili Twitter'dan duyurdu

“Vergi usül kanuna muhalefet” suçundan yargılanan Tatlıtuğ’la fotoğrafını paylaşan hakimle ilgili, Hakim ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Twitter hesabından açıklama yaptı. Yılmaz, şunları söyledi:

Bir Hakim ile film yıldızının duruşma salonunda birlikte çektirdikleri fotoğrafın sosyal medya da yayımlanması akabinde HSK re’sen inceleme başlatmış olup, Pazartesi itibariyle konu hakkında kamuoyu ayrıntılı olarak ayrıca bilgilendirilecektir. Saygı ile duyurulur.

Tatlıtuğ'dan açıklama

Öte yandan, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ da bu akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, fotoğraf paylaşan hakimin kendi davasına bakan hakim olmadığını ifade etti. Tatlıtuğ, şu ifadeleri kullandı:

Fotoğraftaki hakim, benim davama bakan hakim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU