“Saykodelik” Nazileri öven aşırı sağcı gencin evinden uyuşturucu ve cephanelik çıktı

2017’de ölümle sonuçlanan Charlottsville mitinginde Neo-Nazi gruplar arasında yer aldığı belirtilen 21 yaşındaki Thomasberg’in beyaz üstünlük yanlılarıyla sohbetleri de deşifre oldu

ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan 21 yaşındaki Andrew Jon Thomasberg silah bulundurmak, yasa dışı yollardan AK-47 satmak ve uyuşturucu kullanmak suçlamalarından perşembe günü tutuklandı.

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, cuma günü Alexandria federal mahkemesinde hakim karşısına çıkarılan Thomasberg’in bir arkadaşıyla yaptığı yazışmalardan bu kişinin Neo-Nazi bağlantılarına dair bilgiler elde edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savcılara göre söz konusu yazışmada, zanlının halüsinasyon görme etkisi olan bitkilerin kullanılmasına gönderme yaparak, “Saykodelik Naziler… Enteojenik uyuşturucu kullanmaktan daha Aryan (saf ırk iddiası için kullanılan, ‘soyluluk' atfedilen bir kavram) başka bir şey yoktur” dediği belirtildi.

Konuşmaların içinde, beyaz üstünlük yanlısı arkadaşlar arasında uyuşturucu kullanmanın siyasi inançlarıyla uyumlu olup olmadığına dair tartışmalar da yer aldı.

Thomasberg’in Nazilerin “insanlık dışı” anlamında kullandığı “untermensch” ifadesini uyuşturucu bağımlılığı için kullandığını ve arkadaşının da buna “Bu tartışılır. Ancak yine de elimde hala bir sürü sihirli mantar var” yanıtını verdiği kaydedildi.

“Irk temelli kutsal savaş" istiyorlar

Savcılığın mahkemeye sunduğu ırkçı grup sohbetleri, Thomasberg’in “insanlara ateş açmak” nedeniyle kayıt altına alındığını ve muhtemelen soruşturulduğunu söylediğini, Afrika kökenli Amerikalılara “zenci” diye bağırdığını anlattığını, yaklaşan bir “ırk temelli kutsal savaştan” bahsettiğini ve ırksal gerekçelerle silahlı katliam yapanları “aziz” şeklinde nitelediğini ortaya koydu.

 

 

Mahkemede ifade veren, yerli terör uzmanı FBI Özel Ajanı Shawn Matthews ise Thomasberg’in 2017’de Charlottsville’de düzenlenen ve ölümle sonuçlanan “Birleşik Sağ” mitingine Öncü Amerika (Vanguard America) adlı Neo-Nazi grupla katıldığını söyledi.

FBI yetkilisi, Thomasberg’in Charlottsville’den sonra “Atomwaffen” (Almanca; atom silahı) adlı ve “ABD’de ırk temelli bir savaş başlatmak için şiddet eylemlerine başvurulmasının savunuculuğunu yapan” başka bir Neo-Nazi gruba karıştığını belirtti.

Matthew ayrıca, emniyet güçlerinin Thomasberg’in annesi, üvey babası ve kız kardeşiyle yaşadığı evde çoğu mermiyle dolu 20 silah bulunduğunu, zanlının arabasından da Glock marka bir tabanca çıktığını ifade etti. Thomasberg’in evinde bir miktar marihuana bulunduğu ancak ailenin bu maddeyi gencin üvey babasının kullandığını iddia ettiği kaydedildi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU