İletişim Başkanı Altun’dan ABD halkına FETÖ uyarısı: Dikkat edin her yerdeler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Twitter’dan ABD halkını FETÖ’ye karşı uyardı. Altun ‘Dikkat edin her yerdeler’ etiketiyle paylaştığı mesajda ABD’lilere, ‘FETÖ’nün yalnızca Türkiye’nin sorunu olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz’ diye seslendi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyaretini sürdürürken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından Amerika halkına FETÖ uyarısı yaptı.

#BewaretheyareEverywhere (Dikkat edin her yerdeler) etiketi ile İngilizce bir mesaj yayınlayan Altunşu ifadeleri kullandı:

Sevgili Amerikalılar,

Eğer Fethullah Gülen tarikatının yalnızca Türkiye’nin problemi olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Uğursuz tarikat, Amerikalı vergi mükelleflerinin parasını zimmetine geçirdikçe sizin de probleminiz. 

15 Temmuz darbe girişimi anlatıldı

Altun mesajında İngilizce bir de video paylaştı. Videoda, dünyayı yok etmek isteyen FETÖ elebaşının kötücül siyası amaçlarına ulaşmak için tüm dünyaya yayılan şeytani ve suça bulaşmış bir ağı kılcal damarlarına kadar kontrol ettiği ileri sürüldü.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de darbe yapmayı denediği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunduğu, olaylarda birçok sivilin öldürüldüğü, parlamentonun bombalandığı anlatıldı.

Videoda, FETÖ’nün sadece Türkiye’de faaliyet göstermediği de vurgulandı.

ABD'deki FETÖ ağının sanıldığından daha etkili olduğu ileri sürülen videoda, FETÖ'nün Amerika’da  politikacılara rüşvet verdiği de iddia edildi.

 

En büyük finans kaynağı okulları

ABD medyasında çıkan ve FETÖ’nün yasa dışı faaliyetlerini anlatan haberlerden de örnekler kullanılan videoda, örgütün en önemli gelir kapısının ABD'de açtığı okullar olduğu belirtildi.

FETÖ'nün ABD'de toplam 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü 200 civarında okulu bulunduğu bilgisi paylaşılan videoda, örgüt üyelerinin charter okul sistemi aracılığıyla yasa dışı para akışı ve hileli işler gerçekleştirdiği anlatıldı.

ABD vatandaşlarına "Vergileriniz istediğiniz gibi mi harcanıyor" diye sorulan videoda, örgütün ülkedeki 200 okulunda 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü aktarıldı.

Videoda ABD vatandaşları, “Gerçek planlarını gizliyorlar. Kandırılmayın. Vergilerinizle bir suç örgütünün finanse edilmesine izin vermeyin. Tehlike gerçek. Tehdit düşündüğünüzden daha yakın. Dikkat edin, her yerdeler" ifadeleri ile uyarıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU