Ekrem İmamoğlu’ndan “İBB'de CHP’den referanslı istihdam” iddialarına yanıt: Böyle bir metodun benim nazarımda itibarı yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye işe alımlarda CHP referansı istenmesi ve başvuruların CHP İl Başkanlığı'nda toplanması iddialarını yanıtladı

Ekrem İmamoğlu'nun, Halil Altındere'nin Abrakadabra isimli sergisini ziyaretinden... Fotoğraf: Twitter/@ekrem_imamoglu

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca’nın Twitter hesabından paylaştığı, “İBB’ye yapılacak iş başvurularının CHP İl Başkanlığı’nda toplanmasını talep eden” belge hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yanıt geldi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi içindeki yazışmayı gördüğünü söyleyen İmamoğlu, “İlk bir cümlesi doğru, ondan sonrası yanlış” diye konuştu. 

“Böyle bir metodun benim nazarımda itibarı yok, doğru da değil” ifadesini kullanan İmamoğlu, CHP İl Başkanlığı’nın “yanlışı yapan” kişi ile ilgili bir değerlendirme yapacağını umduğunu söyledi:

İnsanlar, herkesi referans yazabilir. CHP’de görevli birini de, bir belediye başkanını da, herhangi bir insanı da referans olarak yazabilirler. Çünkü günün sonunda referanslar sorgulanacak. Ama bizim için bir ayrıcalığı yoktur. Bu bakımdan yanlış bir yazışmadır, inşallah hızlıca düzeltirler.


Medya A.Ş.’de çalışmak üzere açılan 13 boş pozisyona 6 bine yakın başvurunun geldiğini belirten İBB Başkanı, “13 kişi için 6 bine yakın başvuru çok büyük bir rakam. Bu, Türkiye’de işsizliğin geldiği son noktayı bize tarif ediyor. Burada çok sıkı bir denetim ve analizle gerçekten işe uygun insanları tercih etmeye çalışacağız. Tümüyle hassas davranacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

Yalnızca Medya A.Ş.’de değil tüm iştiraklerde işten çıkarmalar olduğunu hatırlatan İmamoğlu, burada üç aşamalı bir yol izlediklerini aktardı: 

Birincisi, son altı ayda alınanların işten çıkarılmasıyla ilgili kısmını anlattık.

İkincisi üst yönetimde görev yapan ama çalışmak istemediğimiz insanlarla yolumuzu ayırdık. Bazıları kendi ayrıldı zaten. 

Üçüncüsü disipline uygun davranmayan ve iş yeri kurallarına uygun hareket etmeyen kişilerle ilgili arkadaşlarımızın tespitleri var.

İşten çıkartmayla ilgili üç aşamalı bir süreç yönetildi. Sadece Medya A.Ş.’de değil başka iştiraklerimizde de bu uygulamaları yaptık.


"25 senedir Büyükşehir’in bir ilanını gördünüz mü?"

Bir insan kaynakları portalı açarak süreci profesyonelce yönettiklerini söyleyen İmamoğlu, “O portal belki de Türkiye’deki en detaylı sistem. Bu anlamda bir kamu kurumunun en hassas detayına kadar insanların başvurusunu alan ve analiz eden bir sistemi devreye soktuk” dedi. 

“Ben anlıyorum, insanlar bugüne kadar böyle bir şey görmedi. İlan görmediler ki… 25 senedir Büyükşehir’in bir ilanını gördünüz mü siz?” diye soran İBB Başkanı, memur alımı dışında hiçbir boş pozisyonun ilan edilmediğini ancak bundan sonra tüm iştiraklere iş alımının görüleceğini aktardı. 

Ne olmuştu? 

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, 20 Eylül’de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İşe alımlarda partizanlık yapmayacağını taahhüt eden Ekrem Bey, bu yayınladığım belgeye verecek bir cevabınız var mı? CHP İl Örgütü’ne neden başvuru yapılıyor ve partiden referans isteniyor?” sorularını yöneltmişti. 



Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU