Türkiye gazetesinin yayımlamadığı tekzibi Bakanlık yayınladı: Amacı açık bir tetikçilik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile ilgili 2 yazı yazan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bakanlık avukatlarının gönderdiği tekzibi yasal süre içinde yayımlamadı. Bakanlığın internetten yayımladığı tekzipte sert ifadaler var: Amacı açık bir tetikçilik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank / Fotoğraf: AA

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, 10 Eylül ve 12 Eylül 2019 tarihlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank aleyhinde iki yazı yazmıştı. 

Bakanlık avukatları, Uğur’un “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Musafa Varank ne yapmak istiyor?” ve “Bakan Varank cevaplamadı ama bu toplantının sebebi belli” başlıklı yazılar için noter kanalıyla tekzip metni gönderdi.

17 Eylül’de gönderilen tekzip geçen beş güne rağmen gazetede yayımlanmayınca Bakanlık, kendi internet sitesinde yayımlandı.

Bakanlık, Uğur için "Kamuoyunu kışkırtmak amacı taşıyor" dedi

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tekzip metninde “En temel gazetecilik ilkesi gereği basın meslek ahlakına sahip her gazeteci, iddialarını kaleme almadan önce muhataplarına sormakla mükelleftir. Buna rağmen eser sahibi Bakanlığın yetkili birimine ulaşarak doğru bilgiyi almak yerine, kamuoyunu müvekkilim aleyhine yönlendirmek ve kışkırtmak amacıyla, bilinçli, planlı ve taammüden yanlış ve iftira niteliğinde bilgiler ile yazısını hazırlamıştır” dedi.


Bakanlık: Yazarın amacı açık bir tetikçilik

Gazetenin yayımlamadığı tekzipte şunlar söylendi:

Eser sahibinin bu kasıtlı eylemi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yürüyen Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunan Sayın Bakanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve sanayicilerimize yönelttiği ithamlarla, kamuoyunda güvensizlik yaratılmasına sebep olmaktadır. Tekzibe konu yazı içeriklerinde yer verilen uydurulmuş rakam ve beyanlar eser sahibinin sektörle, yerel üretimle ilgili en ufak bir bilgisi olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.

Müfteri olarak tekzibimize özne olan kişinin bilgisizliği maalesef tekzibimizle giderilebilecek durumda da değildir. İzansız ve kesin bir dille kaleme aldığı konu hakkında, ne bakanlıktan bilgi edinme ne de sektör hakkında araştırma yapma zahmetinde bulunmayan yazarın amacının açık bir tetikçilik faaliyeti olduğu aşikârdır. Bunun nedenlerinin kamuoyunun takdirinde olduğunu belirtiriz.


Basın Kanunu’na göre tekzipler, gönderildiği günden itibaren üç gün içinde, gazetelerin yayınlandığı ve dağıtıldığı yerlerdeki tüm nüshalarında ilgili yazının yer aldağı sayfa ve sütunlarda, aynı büyüklükte yayımlanmalı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU