Husilerden Suudi Arabistan’a tehdit: Düşmanlık devam ederse daha acı verici ve ölümcül saldırılar başlatacağız

Husilerin lideri, “Suudi Arabistan’ düşmanlığı bırakırsa saldırıları durdururuz, devam ettirirse saldırılarımızı artırırız” dedi

14 Eylül'de Suudi Aramco şirketine ait 2 petrol tesisine İHA'lı saldırı gerçekleştirilmişti / Fotoğraf: AP

Yemen’deki Ensarullah hareketinin lideri Abdulmelik El Husi, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki saldırılarını sürdürmesi halinde Riyad’ı hedef alacaklarını söyledi.

El Husi, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırılarını durdurmaması halinde, saldırılarını daha da yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

El Husi, ”Düşmanca tavır devam ederse, kırmızı çizgi tanımadan daha acı verici ve daha ölümcül saldırılar başlatacağız” açıklamasında bulundu.

Husiler, saldırıların durdurulduğunu açıklamıştı

Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat, dün akşam yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan topraklarını silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve balistik füzelerle hedef almayı durdurduğumuzu ilan ediyoruz ve (Suudi Arabistan'dan da) aynı karşılığın verilmesini bekliyoruz" demişti.

Riyad'a yapılan saldırıları durdurma girişimlerine Suudi Arabistan'ın olumlu yanıt vermemesi durumunda kendilerinin saldırılara karşılık verme haklarını saklı tuttuklarını ifade eden Meşat, savaşın devam etmesinin hiç bir kimseye çıkar sağlamayacağını ve istenmeyen tehlikeli gelişmelere neden olabileceğini ifade etmişti.

Suudi Bakan: Saldırıların sorumlusu İran

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr ise, saldırılardan Tahran’ın sorumlu tuttuklarını söyledi.

Cubeyr, Aramco saldırısıyla ilgili soruşturma tamamlandığında İran'ın sorumlu olduğu ortaya çıkarsa ülkesinin gerekli adımları atacağını vurguladı

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU