Renee Zellweger: Harvey Weinstein adına üzgünüm, iyileşmesini diliyorum

Oyuncu “Bu beni kişisel olarak çok üzüyor. Zarar gören kadınlar adına üzgünüm” dedi

Renee Zellweger'in Judy Garland'i canlandıracağı Judy filmi Türkiye'de Ocak 2020'de vizyona girecek (Reuters) 

Dünyaca ünlü oyuncu Renee Zellweger, Harvey Weinstein’ın “zarar verdiği kadınlar” ve “Weinstein’ın kendisi” adına üzgün olduğunu söyleyerek yapımcının “iyileşmesini diledi.”

Hollywood Reporter’ın Awards Chatter Podcast’ine konuşan Oscar ödüllü oyuncu, Weinstein’ın herhangi bir uygunsuz davranışını görmediğini belirtti. Oyuncu, önceki süperstar yapımcısına yöneltilen suçlamalardan ötürü üzgün olduğunu belirtti.

Zellweger sunucu Scott Feinberg’e “Aksi ve şakacı biriydi ve 'şu ya da bu etekle seksi' göründüğüme dair şakalar yapardı ama bu beni tehdit etmiyordu veya haysiyetimi sarsmıyordu. Biliyordum ki, o gerçekten kaba ve rahatsız edici şekliyle bana iltifat etmeye çalışıyordu. Asla bundan öteye geçmedi” dedi.

Weinstein’ın gözden düşmesinin ardından düşünceleri sorulan Zellweger şunları söyledi:

Bu çok büyük bir tartışma çünkü o benim profesyonel anlamda birlikte çalıştığım biriydi. Aynı zamanda özel hayatımdaki gerçekten önemli işlerde de hep oradaydı ve bana karşı nazikti. Bana kıyı davranıyordu ve güvenilir geliyordu. Bu şunun gibi bir şey değildi: Bir çıkarınız olduğu için iyi davrandığınızı anlatan kelime neydi? ‘Çıkar amaçlı etkileşim’ Ben böyle hissetmiyordum. Bu önemli bir tartışma ve beni kişisel olarak çok üzüyor. Ailesi adına üzgünüm. Ondan zarar gören kadınlar adına üzgünüm. Onun adına üzgünüm. Ona şifa diliyorum ki bir şekilde verdiği zararları onarabilsin.

Zellweger Weinstein’ın Hollywood’da birlikte çalıştığı en önemli kişilerden biriydi. Zellweger yapımcılığını Weinstein’ın üstlendiği Chicago, Miss Potter ve oyuncuya ilk Oscar’ını kazandıran Soğuk Dağ gibi filmlerde rol aldı. Weinstein Bridget Jones’un Günlüğü'nün ABD’deki dağıtımını da Miramax Films şirketi aracılığıyla yapmıştı.

Weinstein kendisine yöneltilen tüm cinsel istismar suçlamalarını reddetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zellweger’in Judy Garland karakterine dönüştüğü Judy filmiyle 2020’deki Oscar’da başarı elde edeceğine inanılıyor. İlk kez bu ay Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gösterilen film yoğun şekilde ayakta alkışlanmıştı. Alkışlar, gözü yaşlı Zellweger’in seyirciye “makyajını mahvettiğini” söylemesinin ardından durmuştu.

Judy, Türkiye'de Ocak 2020'de vizyona girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU