Özhaseki: Kılıçdaroğlu her şeye müsait bir adam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı: Yerli ve milli olan Deniz Baykal’ı aldılar bir kenara koydular

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “her şeye müsait bir adam” olduğunu söylerken ana muhalefet partisine sert eleştiriler yöneltti.

Özhaseki, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığının Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlediği Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı'nda konuştu.

“Bunların siyaseti yalan dolu”

Toplantıda ana muhalefete yüklenen Özhaseki “CHP'nin çok değiştiği ve eski CHP olmadığı yönünde” görüşünü dile getirdi:

Emin olun arkadaşlar, onlar eskiden de değildi. Şimdi biraz söylem değişti, farklılaştı ve milletin anladığı dilden konuşmaya çalışıyorlar. Değiştiklerini iddia ediyorlar. Ama üzülerek söyleyeyim ki birkaç ay içerisinde işten atılan insan sayısı, İstanbul’daki meslek yöneticisi hocalarının şu an yenilenmesi gereken sözleşmeleri yenilenmezse toplamda 7 bin kişiyi buluyor. El insaf, ne istiyorsunuz çalışan insanlardan? İçlerinde, 15-20 yıllık çalışanlar var.  Bazen sabah telefonlarımızla onların mesajlarıyla uyanıyoruz. 'Ben şu belediyedeydim, beni işten attılar, yardım edin' diyen insanlardan geçilmiyor. Tam 7 bin kişi. Sendika değiştirmeye zorluyorlar. Tam 24 bin kişi. Ne oldu yani, birkaç ay içerisinde insanların görüşleri mi değişti? Gece rüyalara ak sakallı insanlar mı girdi? Çıkın o sendikadan dediler. Hepiniz biliyorsunuz neden bu sendika değişiminin olduğunu. Başlarına çöküyorlar, işten atarız diyorlar. Yüzlerce kişi sürgün. Arkadaşlar, bu doğru bir şey değil. Hani siz seçim öncesinde sözler vermiştiniz. Namus ve şeref sözü demiştiniz. Ne oldu namusa ve şerefe, bu kadar mı ayağa düştü? Hiç kimse işinden olmayacak diye bağıra bağıra söylemiştiniz. Hem Kılıçdaroğlu hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Ne oldu arkadaşlar ya? El insaf ya. Ama şunu bilin arkadaşlar, bunların genel siyaseti yalan oldu. Bunu herkes bilsin ve her yerde de ilan ediyorum.

CHP'nin, Deniz Baykal döneminde bir siyasetinin olduğu görüşünü de dile getiren Özhaseki, Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulundu:

Cumhuriyet ve laiklik üzerine bir siyasetleri vardı. Soyut kavramlar üzerinden Türkiye'nin tehlikede olduğuna işaret edilirdi. Kılıçdaroğlu ile beraber yeni bir dönem başladı. Orada ne oldu? Bir FETÖ operasyonu, bunu hepimiz biliyoruz. FETÖ operasyonuyla aldılar Deniz Baykal’ı. Yerli ve milli olan insanı aldılar bir kenara koydular. Onun yerine birisini getirdiler. Her şeye müsait bir adam. Onunla birlikte o kavramları bıraktılar. Baştan sona yalan üzerine kurulu bir düzen kurdular. Belediye başkanlığı döneminde seçimler yaklaşıyordu, Kılıçdaroğlu tam 3 ay boyunca benim adımı meydanlarda vererek gezdi. Yemin ediyorum, her söylediği yalandı. Her şey yalandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU