“Uzaylı görmek" için 51. Bölge’ye akın etme eylemine katılan 5 kişi tutuklandı

Facebook’ta başlayan eylem, ABD’de son zamanların en çok konuşulan festivaline dönüştü

Gizemli üs etrafında toplanan bazı eylemciler "uzaylı" temalı kostümleriyle dikkat çekti (Reuters)

ABD’nin Nevada eyaletinde yer alan 51. Bölge adlı askeri üs hareketli günler yaşıyor.

Merkezde uzaylılarla ilgili gizli çalışmalar yürütüldüğünü öne süren ve elde edilen sonuçlarla ilgili gerçeklerin kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen birçok kişi Facebook üzerinden “51. Bölge’ye Hücum Et” etkinliğine katılmak üzere anlaşmıştı.

Reuters haber ajansı, civar kasabaların dışından gelen 3 binden fazla kişinin perşembe ve cuma günleri üs yakınlarında toplandığını aktardı.

Katılımcıların çoğu polisin “öfkeli uyarlarının” ardından eylem alanını olaysız terk ederken, bazılarıysa güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştı.

Lincoln County Şerifi Kerry Lee, üç kişinin 51. Bölge alanına izinsiz girme, bir kişinin üs girişi yakınlarına idrarını yapma ve başka bir kişinin de alkollü halde karıştığı bir olaydan dolayı tutuklandığını bildirdi.

Bölge halkı: İstediklerini alamayınca öfkelenecekler

Bu arada üs basma niyetiyle başlayan etkinlik, "uzaylı" temasıyla hazırlanan kostümlerin boy göstermesiyle birlikte festivale dönüşürken bölge sakinleri dışarıdan gelen kişilerin çölde kendilerini neyin beklediğini bilmediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yöre halkından bazıları “eylemcilerin yılanlara ve akreplere karşı hiçbir korumasının olmadığını” hatırlatırken, “Ne için geldilerse onu bulamayacaklar ve buna öfkelenecekler” dedi.   

Üniversite öğrencisi Matty Roberts haziran ayında Facebook’ta bir etkinlik başlatmış ve insanları “uzaylılar görmek için” 20 Eylül’de 51. Bölge’ye hücum etmeye çağırmıştı.

Ne var ki kimilerine göre “şaka için” başlatılan etkinlikte işler kontrolden çıkmış ve eyleme destek verenlerin sayısı 2 milyonu aşmıştı.

Uzun süredir konuşulan “baskın” haberleri, 51. Bölge yakınlarında yer alan ve nüfusu ancak onlarla ifade edilen küçük kasabalarda yaşayan halkı tedirgin etmişti.

Diğer taraftan üs yakınlarında birkaç gün önce Hollandalı iki turist, 51. Bölge’ye izinsiz girip bu alanı görüntülemeye çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanıp bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU