Sinan Oğan: Müfid Yüksel derhal savcılara suç duyurusunda bulunmalı

Sinan Oğan, Müfid Yüksel’in “Bana karşı tehditleri Sinan Oğan organize ediyor” iddialarına cevap verdi

Sinan Oğan - Müfid Yüksel

1980 öncesi İslamcı gençlik lideri Metin Yüksel'in akıbetiyle tehdit edildiğini söyleyen sosyolog-yazar  Müfid Yüksel tehditleri Sinan Ogan'ın organize ettiğini öne sürdü.

İddiaları yalanlayan Sinan Oğan, Müfid Yüksel’in iddialarına ilişkin Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, saygın bir Türk siyasetçisi olarak Yüksel’in paylaşımının yanlış olduğunu söylemek için cevap verdiğini belirtti.

Yüksel’e karşı bir tehdidin söz konusu olmadığını ifade eden Oğan, “Kendisi Müfid Yüksel’i tehdit ettirdiğim şeklinde saçma sapan bir beyanatta bulunuyorsa öncelikle bu bir suçtur. Yani birini tehdit etmek suçtur. Hele hele birilerini organize edip organize bir tehditte bulunmak daha büyük bir suçtur. Müfid Yüksel’in derhal gidip savcılara müracaat etmesi lazım” dedi.

Açıklamasında Independent Türkçe’yi “arkadaş haberciliği” yapmakla suçlayan Oğan’ın cevap metni şöyle:

Öncelikle Müfid Yüksel sosyal medya hesabında bir paylaşım yaptı. Paylaşımında ‘Türkiye’yi Araplaştıracağız ve Arap mahalleleri kuracağız’ dedi. Bende bir Türk vatandaşı olarak, Türkiye’de siyaset yapan birisi olarak bunun yanlış olduğunu söyledim. Sosyal medya hesabımdan “Şu hadsizin hedefine, hayaline bakın hele! ‘Türkiye’yi Araplaştırıp, şehirlerde Arap mahalleleri kuracakmış’ Hadi ordan hadsiz! Canı Arap mahallesi çeken yallah Arabistan’a gitsin. Burası adı üstünde Türkiye’dir. Türkiye’nin Araplaştırılmasına müsade etmeyeceğiz...! dedim. 

Başka da bir şey dememişim. Siyasetçiyim. Her attığım tweeten altında insanlar hoşuna gidiyorsa beğenisine, gitmiyorsa da karşıt görüşünü açıklar. Bazen bu karşıt görüşler hakarete varır, bazen de tehdide varır. Müfid Yüksel’de yaptığı paylaşımın karşısında bundan rahatsız olanlar muhtemelen fikirlerini belli etmişlerdir. İncelemediğim için bilmiyorum. 

Bunu benim yönlendirdiğim, benim Müfid Yüksel’i tehdit ettirdiğim şeklinde bir saçma sapan bir beyanatta bulunuyorsa öncelikle bu bir suçtur. Yani birini tehdit etmek suçtur. Hele hele birilerini organize edip organize bir tehditte bulunmak daha büyük bir suçtur. Müfid Yüksel’in derhal gidip savcılara müracaat etmesi lazım. Eğer bulunmamışsa suç işlemiştir. Bulunmuşsa bunu siz haber yapabilir ve suç duyurusunda bulundu diyebilirsiniz. Ama bir adamın saçmalıklarını siz haber yapamazsınız. Habercilik açısından son derece yanlış bir haberciliktir. Bu bir arkadaş haberciliği olmuştur. Açık ve net söylüyorum. 

Müfid Yüksel bunu savcılığa suç duyurusunda bulunsun buradan açık söylüyorum ve mahkemenin vereceği karara göre de ayrıca iftira davası açacağım. Eğer bu davanın içerisine sizin siteniz giriyorsa sizin sitenize de açacağız. Onu avukatlarım inceliyor. Dün Genel Yayın Yönetmeniz Nevzat Çiçek haberi kendi sosyal medya hesabından paylaşması üzerine bana çok sayıda hakaret ve tehdit geldi. Sizin bu haberiniz beni açık bir hedef haline getirdi. Şimdi o zaman bende diyeyim ki bana yönelik bu tehditleri Independent Türkçe ve onun Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek organize ediyor. Yani bundan bu mantık çıkıyor. Çünkü birisinin bir haber yapması veya tweet atması eğer insanları tehdit etmeye, organize tehdit suçu işlemeye yönlendiriyorsa bunun alasını Nevzat Çiçek yaptı o zaman. Dün Nevzat Çiçek’in paylaşımı ve haberiniz üzerine tehdit ediliyorum ve hedef haline getirildim. 

Birincisi, sizin haberiniz üzerine hedef haline getirildim, ikincisi hakaretlere uğradım ve üçüncüsü tehdit alıyorum. Şimdi sizin haberin mantığıyla hareket ederek söylüyorum, bana dönük bütün bu hakaret, tehdit ve hedef haline getirilmeleri Nevzat Çiçek mi organize ediyor? Böyle bir şey olur mu? Siz bir haber yayınlamışsınız. Siz insanlara gidin Sinan Oğan’ı tehdit edin dediniz mi? Demediniz. Muhtemelen dememişsiniz. Öyle umuyorum. Ben sizin yaptığınız haberin ne kadar mantıksız ve ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum. 

Ben Müfid Yüksel’in yaptığı açıklamayı eleştiriyorum. Bu eleştirim gidin bunu tehdit edin, bun bilmem ne yapın, diye bir ifade var mı? Peki bu adam benim onu tehdit ettirdiğimi nereden çıkarıyor? Siz gazeteci olarak kardeşim elinde bir delilin var mı? Demeniz gerekmiyor mu? Yani her ağzına gelen haber mi oluyor? Yani adam rüya görmüş haber mi yapacaksınız. Bu araştırmacı gazeteciliğiniz nerede? Niye sorgulamıyorsunuz. Tamam güzel böyle bir iddianız var. Ama bu iddianın basit bir temelinin de olması gerekmiyor mu? Gerekiyor. O sebeple adamdan sormanız lazım, arkadaş iddiada bulunuyorsunuz ama temel oluşturacak bir deliliniz olması lazım. 

İnsanları hedef haline getirip hakarete maruz bırakmak bu kadar kolay mı? Yani gazete elimizde, site elimizde o zaman biri saçmalasa bile önemli değil. Türkiye’nin saygın bir siyasetçisini hedef haline getirebiliriz. Bu bizim iddiamız değil onun iddiası demekle olmuyor. Yani biri gelse Nevzat Çiçek’le ilgili abuk subuk bir iddiada bulunsa siz yayınlayacak mısınız? Sormaz mısınız arkadaş bunun bir temeli veya alt yapısı var mı diye. Maddi delilleri var mı diye sormaz mısınız? Sorarsınız çünkü mantık bunu gerektiriyor. Bu sebeple yaptığınız haber yanlıştır. Ben Türkiye’de saygın bir siyasetçiyim, ben siyaset yapıyorum ve mafyacılık yapmıyorum. Benim birilerini tehdit edecek adamlarım falanda yok. Bakın açık ve net söylüyorum, Türkiye’de bana dönük bir kesimin özellikle Kürtçü ve maalesef ki dini maske edinen islamist kesimlerin, Kürtçü-İslamist ve Arapçı kesimlerin beni radikal gibi gösteren, beni böyle mafya gibi göstermeye çalışan bir oyunun parçasıdır. Siteniz Independent Türkçe’de buna alet olmuştur. Bilerek mi yoksa bilmeyerek mi alet oldunuz onu bilemiyorum. 

Şimdi Türkiye’de durduk yere birisinin kalkıp “Biz Türkiye’de Yahudi mahalleleri oluşturacağız, Türkiyey’i İsrailleştireceğiz” demesi suçtur. Birisinin Türkiye’de “Biz Türkiye’yi Ermenileştireceğiz, Türkiye’de Ermeni mahalleleri kuracağız” demesi suçtur. Biri Türkiye’de “Biz Türkiye’yi Araplaştıracağız, Türkiye’de Arap mahalleleri kuracağız” demesi de aynı şekilde suçtur ve buna karşı savcıların göreve çağrılması lazım. Bende bir Türk vatandaşı olarak buna karşı hukuk içerisinde, hakaret ve tehdit etmeden sosyal medyada paylaşım yapmışım. Bu söz hakkımın da aynı şekilde sitenizde yer almasını ve Nevzat Çiçek’in de paylaşmasını bekliyorum.  
  

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU