7 işçinin hayatını kaybettiği saldırıyı PKK üstlendi

12 Eylül günü Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasındaki bölgede 7 orman işçisinin ölümüne neden olan patlamayı PKK üstlendi

7 vatandaşın hayatını kaybettiği Kulp saldırısını PKK üstlendi / Fotoğraf: AA

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yayımlanan haberde HPG basın merkezi imzasıyla yapılan açıklamaya yer verildi.

Açıklamada, 12 Eylül günü Diyarbakır Kulp-Muş yolu üzerinde yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 vatandaşın yaşamını yitirmesine ve 10 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırının kendileri tarafından gerçekleştirilen “sabotaj eylemi” olduğu belirtildi.  

Yaşamını yitirenlerin sivil olmadığı iddia edilen açıklamanın devamında, "odun kesme bahanesiyle" örgüt üyelerinin bulunduğu bölgelere gönderilen “ajan-kontra” kişiler olduğu ileri sürüldü.

Ne olmuştu?

12 Eylül akşamı gece saat 20:00 sıralarında Kulp'un Beyrok (Ağaçkorur) köyü mevkiinde odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etmişti. 

Olayda Ahmet Ay (22), Mehmet Bozyel (17), İhsan Çelikbilek (43), Sinan Diğer (25), Abit Yıldız (22) ve kardeşi Ömer Yıldız (15) ile amcaoğulları Siraç Yıldız (26) adlı işçiler hayatını kaybederken 10 işçi de yaralanmıştı.

HDP saldırı “kabul edilemez” açıklamasında bulunmuştu

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılmasını, sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde, insanca yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki duruşumuzu sürdürmekte kararlıyız.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU