Kılıçdaroğlu: Yargı paketindeki değişiklikleri görmeden yorum yapmak sağlıklı olmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, yargı paketi için "Parlamentoya gelecek olan değişiklikleri görmeden yorum yapmanın sağlıklı olacağını düşünmüyorum” dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, lider ziyaretleri kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Karamollaoğlu'nu partiye gelişinde Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak karşıladı. 

Bir saat 15 dakika süren ziyaret sonrası Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

Kaftancıoğlu soruşturması gündem değiştirmeye yönelik

Karamollaoğlu, görüşmeyi şu sözlerle değerlendirdi:

Hem Türkiye'yi, hem dünyayı, hem bölgemizi konuştuk, düşüncelerimizi birbirimize aktardık. Sayın Genel Başkan'ın düşünceleri bizim çok değerli ve önemliydi. O düşünceleri paylaşmak, öğrenmek de bizim açımızdan büyük bir yarar sağladı. Kendilerine ziyaretleri dolayısıyla yürekten teşekkür ediyorum.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik soruşturmayı ‘gündemi değiştirmeye yönelik’ olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, ‘Onun için ben bu konuların tekrar tekrar gündeme getirilip yeniden pişirilip servis edilmesinin üzerinde konuşmayı doğru bulmuyorum’ dedi.  

Saadet Partisi Genel Başkanı, Tank Palet Fabrikası ile ilgili ise şöyle konuştu:

Satmadık, vermedik diyorlar ama siz şu anda öyle bir fabrikayı işletmesini, yönetimini, çalışmayı, bütünüyle başka bir firmaya verdiğiniz zaman, 'biz orayı kontrol ederiz, emniyete alırız' gibi ifadeler bence yapılan işin mahiyetini değiştirmez. İster özelleştirme, ister kiralama deyin doğru bulmuyorum.

Parlamentoya gelince görüşümüzü ifade ederiz

Kemal Kılıçdaroğlu ise yargı paketi ile ilgili şunları söyledi:

Parlamentoya gelecek olan değişiklikleri görmeden yorum yapmanın sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Adalet Bakanlığı bir hazırlık yapıyor zaten. Değişik seferler ifade edildi. Gelir parlamentoya biz o çerçevede kendi görüşümüzü ifade ederiz.

Oradaki ilişkilerin çok iyi irdelenmesi lazım

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde Adalet Bakanlığı’nın Fettah Tamince ile ilgili bir kararı da vardı. Kılıçdaroğlu, kararı şu sözlerle değerlendirdi:

Bir FETÖ borsası olduğunu önce biz dile getirmedik. AK Parti içinden farklı arkadaşlar, Türkiye'de bir FETÖ borsasının kurulduğunu, parası olanların dışarıya çıktığını, parası olmayan garibanların da içerde kaldığını defalarca ifade ettiler. Hatta bu konuda bir de cinayetin işlendiğini biliyoruz. İzmir'de bir kişi öldürüldü ama bu olayda büyük ölçüde kapatıldı, üstü örtüldü gibi görünüyor. Bizim düşüncemiz şu, adalet herkes için eşit davranmayı da zorunlu kılıyor. Siz adaleti keyfi olarak 'Ali için şöyle Veli için böyle uygulansın' diyemezsiniz. Fettah Tamince güçlü bir insan, tuttuğu avukatlar Sayın Erdoğan'ın avukatları. Oradaki ilişkilerin çok iyi irdelenmesi lazım. Bu dava hangi gerekçe ile açılmadı, kim açmadı? Hangi savcı, hangi hakim bu olaylarda şu veya bu şekillerde taraf oldular. Bütün bu ayrıntıların kamuoyuna açıklanması lazım. Kim açıklayacak, elbette ki şikayeti dikkate alıp tekrar dava açılmasını öngören Adalet Bakanlığının bu konuda daha doyurucu bir açıklama yapması lazım.

Görüşmede Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ve Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Bülent Kuşoğlu da hazır bulundu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU