Demirtaş: Yargı yok, adalet yok, kanun yok... Sadece bize değil, hiçbirinize yok

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Yargıda adelet ve reform mu? Zaten 3 yıldır tutuklu yargılanıyoruz; bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aynı suçlamaya dair, ayrı soruşturma üzerinden yasaya aykırı tutuklamaya sevk kararı çıkardı

Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki yeni soruşturma ile ilgili Twitter üzerinden değerlendirmede bulundu. 

Demirtaş, "Yargı yok, adalet yok, kanun yok, hakim yok. Sadece bize değil, hiçbirinize yok." diye yazdı. 

 

demirtaşşşş.JPG
Görsel: Twitter @hdpdemirtas

 

Demirtaş şunları söyledi: 

Yargıda adalet ve reform mu? Alın size reform: 6-8 Ekim’den dolayı ben ve Figen Hn zaten 3 yıldır tutuklu yargılanıyorduk. Bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı suçlamaya dair, yasaya aykırı olarak ben ve Figen Hn hakkında ayrı bir soruşturma üzerinden tutuklamaya sevk kararı çıkardı.6-8 Ekim’den dolayı ben ve Figen Hn zaten 3 yıldır tutuklu yargılanıyorduk. Bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı suçlamaya dair, yasaya aykırı olarak ben ve Figen Hn hakkında ayrı bir soruşturma üzerinden tutuklamaya sevk kararı çıkardı. Yani yargı yok, adalet yok, kanun yok, hakim yok. Sadece bize değil, hiçbirinize yok. Biz iyiyiz, moralliyiz, haklıyız, suçsuzuz ve güçlüyüz. Herkese selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU