51. Bölge’ye hücum etkinliğinin felakete yol açabileceği konusunda bölge sakinleri kaygılı

Bölge sakinlerinden biri, “Aradıkları şeyi bulamayacaklar ve sinirlenecekler” dedi

Çalışanlar, 51. Bölge'nin yakınında bulunan Nevada'nın Hiko kasabasında güvenlik önlemleri oluşturuyor (AP)

Facebook’ta rağbet gören 51. Bölge’ye Hücum etkinliğinin hayranları gizli askeri bölgenin yakınındaki kasabaya akın ederken bölge sakinleri “kendilerini en kötüsüne hazırlıyor”.

Bölge sakinleri Nevada’da zor koşullarla mücadele ederken etkinliğin felakete dönüşebileceği konusunda uyarıda bulundu.

51. Bölge’nin yakınında bulunan küçük Rachel ve Hiko kasabalarına ulaşanlar, Facebook tarihinin en çok rağbet gören etkinliği nedeniyle, sayfa kapatılmadan önce böyle yapıyordu. Etkinlik sayfası Nevada’daki etkinlikte yer almak için bilinmeyen sayıda kişiyi bir araya getirdi. Etkinlik “uzaylıları görmeyi” teşvik edip, üsse hücum edecek yeteri kadar katılımcı sağlanırsa durdurulamayacaklarını öne sürmüştü.

Yerel yetkililer etkinliğe cevaben çoktan acil durum açıklaması yapmıştı ve bölge sakinleri katılımcıları gelmemeleri konusunda uyardı. Fakat katılımcıların olabileceklere karşı önlemler alarak etkinliğin popülaritesini kanıtlaması hala olası.

Geçici iskeleyi ve tozlu alandaki yakın zamanda fırçayla temizlenen, West’in küçük motel ve kafesini çevreleyen taşınabilir tuvaletler dizisini evinden görebilenRachel kasabası sakini Joerg Arnu, “Kendimizi en kötüsüne hazırlıyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arnu, 30 hektarlık bir araziye, açık alan ışıldakları yerleştirdiğini, araziyi çitle çevirdiğini ve “Geçiş Yok” tabelaları koyduğunu söyledi. Ziyaretçiler için yeterli su, yiyecek, çöp kutusu ya da tuvalet olmayacağı korkusuyla Arnu komşulardan oluşan telsizli bir gece nöbeti de organize etti.

Arnu, “Çölde kamp yapmayı ummayı bilenler iyi vakit geçirecekler. Büyük bir parti beklentisi olanlarsa hayal kırıklığına uğrayacak”  dedi.

Joerg Arnu katılımcıların çöle şortlarıyla ve parmak arası terlikleriyle geleceğini tahmin ediyor.

Arnu, “Bu sizi yaratıklara, yılanlara ve akreplere karşı korumaz. Geceleri soğuk olacak. Aradıkları şeyi bulamayacaklar ve sinirlenecekler” dedi.

Yetkililer hücresel sistemin çok etkileneceğini tahmin ediyor. En yakın gaz istasyonu 72 kilometre uzaklıkta. Kampçılar gece sıcaklıklarının 5 dereceye kadar düşmesiyle karşılaşabilir.

Gelmesi öngörülen kalabalığın üstesinden gelmek için kıt kaynaklara 250 bin dolar (yaklaşık 1 milyon 424 bin TL) tahsis edilmesini öneren Lincoln Bölgesi komisyon üyesi Varlin Higbee, “Bunu gerçekten istemedik” dedi.

Higbee, “30 ila 40 bin kişinin üstesinden gelecek kadar planlama yatık ve hazırlandık. Kesin olarak kaç kişinin geleceğini bilmiyoruz” diye belirtti.

Facebook etkinliğini oluşturan kişi daha sonra bunun aldatmaca olduğunu belirtse de gönderilen çok kuvvetli cevap devlet yetkililerini, yerel ve askeri yetkilileri harekete geçmeye sevk etti. Etkinliği destekleyenler keşif siteleri başlattı. Bir bira şirketi uzaylı temalı teneke kutular üretti. Nevada geneleviyse “E.T hayranlarına” indirim sundu.

 

 

Federal Havacılık İdaresi bu hafta yakındaki hava sahasını kapattı.

ABD Hava Kuvvetleri, 51. Bölge’de bulunan Nevada Test ve Eğitim Alanı’nın girişine yaklaşılmaması için sert uyarılarda bulundu.

51. Bölge, 1950’lerde U-2’den 1980’lerdeki B-2 bombardıman uçağına kadar bir dizi uçağı test etti. Hükümet, 2013’te bölgenin varlığını doğrulayan belgeler yayımlanmadan önce onlarca yılı bölgenin var olduğunu kabul etmeyi reddetmekle geçirdi. Bölgenin gizliliği, alanın hükümetin uzaylıları incelediği yer olduğu konusunda hala spekülasyon yaratıyor.

51. Bölge Uzaylı Merkezi olarak bilinen dikkat çekici yeşil bir tesise ev sahipliği yapan Nye County’nin meclis üyeleri, dünyalıların burada uzaylı bulma çabasını önlemeye çalışıyor.

Şerif Sharon Wehrly, “Önlemler alıyoruz ve arka yolları kontrol ediyoruz” dedi.

Şerif Ofisi yetkilileri geçen hafta “51. Bölge’ye Hücum” etkinliğinin cazibesine kapılan iki Hollandalı turisti tutuklamıştı. Turistler 51. Bölge’nin uzağındaki ABD güvenli alanını geçtikleri için suçu kabul etti ve binlerce para cezası ödeme sözü verdi.

Arnu, evinin yakınındaki 51. Bölge sınırına ordunun büyükbaş hayvan çitlerine dikenli tel örgü eklediğini, daha fazla kamera ve bataryalı aydınlatma yerleştirdiğini ve sadece geçidin içine büyük bir yer kapanı kurduğunu söyledi. Arnu yeni tabelanın izinsiz giriş yapanların tutuklanacağını ve bin dolar para cezasına çarptırılacağını söylediğine dikkat çekti.

Nevada Ulusal Muhafızı’yla birlikte yüzlerce emniyet görevlisi ve doktor hazır olacak. 

Associated Press’ten de yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU