Pendik’te ormanı kundakladığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı

Pendik’te dün çıkan orman yangını ile ilgili bir kişi gözaltına alındı. Yangını çıkarttığı iddia edilen ve bir vatandaşın telefonla çektiği videoda görülen zanlının, örgüt bağlantılı olduğu ileri sürüldü

Pendik’te Ertuğrulgazi Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda 19 Eylül’de yangın çıktı. Yangının çıkış anı bir vatandaşın cep telefonu ile çektiği görüntülere yansıdı. Videoda, olay yerinde görülen bir kişinin yangını çıkarttığı iddia edildi.

Harekete geçen polis ekipleri, videoda görülen Y.A. isimli şüpheliyi gözaltına aldı.

Örgüt bağlantılı olduğu değerlendiriliyor

Olayla ilgili İstanbul Valiliği’nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

19.09.2019 Perşembe günü saat 17:46 sıralarında 155 Polis İhbar Hattı’na 'Aydos Ormanı’nda yangın çıkarmaya çalışan şüpheli şahıs' ihbarı yapılmıştır. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ihbardaki eşkale uyan (Y.A.) isimli şüpheli şahıs, yangının çıktığı alana yaklaşık 100 metre mesafede ve orman içerisinde yakalanarak, Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edilmiştir. Amatör kameralar tarafından görüntülenen (Y.A.) isimli şüpheli şahıs, ihbarı yapan kişiler tarafından da teşhis edilmiştir. Terör örgütüyle bağlantılı olduğu değerlendirilen şüpheli ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce geniş çaplı soruşturmalar devam etmektedir.

İzmir’in Kınık ilçesini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Pendik'deki orman yangınına ilişkin bir şüphelinin gözaltına alındığını söyledi. Pakdemirli şöyle konuştu:

Duyarlı bir vatandaşımızın cep telefonu kamerasıyla çekip kolluk kuvvetlerine iletmiş olduğu bir ihbarla başlayan, tespitle devam eden ve yakalanmayla da sonuçlanan bir durumla karşı karşıyayız. Bu yaz yangınlar çıktığından beri birçok yangınla ilgili ciddi şüphelerimiz olduğunu söylemiştim. Çünkü aynı anda aynı yerde veya aynı anda çok farklı lokasyonlarda farklı farklı yangınların çıkması nedeniyle bu işin kasıtlı ve terörle ilgili olabileceğine dair benim de bazı tespitlerim olmuştu. Takip eden günlerde de seyreden yangınların çoğunun PKK tarafından üstlenilmesi vardı. Bununla ilgili araştırmalar, kolluk kuvvetlerimiz tarafından devam ediyor. Ancak bugün yakalanan vatandaşla ilgili görünen o ki bir terör bağlantısı mevcut. Burada orman yangınlarıyla terörün ilintisini de tamamen ortaya çıkarmış oluyoruz.

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU