Erdoğan İmamoğlu'yla vakıfları görüşecek

Cumhurbaşkanı, CHP'den İBB'nin geçmişte vakıflara yönelik yaptığı iddia edilen yardımlarla ilgili gelen açıklamalarını bilmediğini söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşecek.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Erdoğan - İmamoğlu görüşmesinde, iktidara yakın olduğu belirtilen vakıflarla ilgili CHP'li belediyeden gelen açıklamalar gündeme gelecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantılarında parti kurmaylarının "CHP’li belediyeler, o vakıfları karalayıp toplum önünde itibarlarını zedeleyici açıklamalar yapıyor." ifadelerine yanıt veren Erdoğan, detaylı bilgiye sahip olmadığını da söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

Ben bu boyutta olduğunu bilmiyordum. Bu açıklamalar bildiğimin ötesinde. Keşke bu konuyu da belediye başkanlarıyla yaptığımız toplantıda konuşsaydık

Belediye başkanlarıyla yapılan toplantıların devam edeceğini belirten Erdoğan, bazı CHP'li belediye başkanlarının kendisinden özel randevu istediğini de söyledi. Erdoğan, önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu bazı CHP’li belediye başkanlarına randevu vereceğini, bu görüşmede vakıflar konusunu da gündeme getireceğini ifade etti.

"Hizmetsizliğin kaynağı biz olmayacağız"

Belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıyı gündeme getiren Erdoğan, “Bize el uzatan herkese yardımcı olacağız. Bakanlarımıza ‘Belediyelerden gelen makul talepleri mutlaka yerine getirin’ talimatı verdim. Şehirlerde bir hizmetsizlik olursa bunun kaynağı biz olmayacağız. Üzerimize düşeni yapacağız. CHP’li belediyelerle de çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU