Putin'i büyüyle kovmak için 3 bin kilometre yürüyen şaman, terör suçlamasıyla tutuklandı

Alexander Gabyshev "şeytan" devlet başkanını kovmak için 8 bin kilometrelik yürüyüş rotasına Sibirya'dan başlamıştı

Gabyshev 8 bin kilometrelik mesafeyi kat edip Moskova'ya varıncaya kadar peşinde bir "ordu" oluşturmayı amaçladığını söyledi (Wikimedia)

Sibiryalı şaman Alexander Gabyshev altı ay önce mistik bir vahiy deneyimledi.

Kendisini dinlemeye hevesli olanlara anlattıklarına göre Gabyshev, şeytan diye tanımladığı Vladimir Putin tarafından yönetilen kötü ruhları Rusya’dan defetmek için seçildi.

Bu amaçla şaman, Sibirya’nın doğu tarafından yaya olarak yola koyuldu. Gabyshev, başkanlık koltuğundaki düşmanıyla 2021'de bir gün karşılaşmayı hedefliyordu. Fakat perşembe erken saatlerde, 3 bin kilometreye yakın yol kat etmiş Gabyshev durduruldu, tutuklandı ve aşırıcılıkla suçlandığı belirtildi.

Yetkililer işi şansa bırakmayıp kapsamlı bir şafak baskınıyla yaşlı şamanı göz altına aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tanıklara göre polis önce Baykal Gölü’nün yanındaki yoksul bölgeler Buryatiya ve Irkutsk arasındaki otoyolu kapattı ve telefon şebekelerini kesti. Şamanı yere yatırmadan hemen önce polisler kamp alanını çevreledi ve daha sonra da onu bekleyen kamyonete yerleştirip apar topar götürdü.

Moskova'ya doğru küçük adımlarla ilerleyen 50 yaşındaki şamanın düşüncesi, uzun zamandır alay konusuydu. Şaman hakkında sadece parçalı bir biyografi mevcut. Ancak kişisel trajedisi durumu aydınlatabilir: Tarih bölümü mezunu Gabyshev, 2000’lerde karısının vefat etmesinin ardından mistik dine yöneldi.

Başkente kadar 8 bin kilometre yürüyerek tek kişilik protesto yolculuğunu tamamlayabilmesi çok zor bir ihtimal olarak görünüyordu.

Federal otoyolda yürüyen Gabyshev yine de her gün amacına doğru ağır ağır ilerledi ve günde 16 km yürüdü. Yürürken de takipçilerini artırdı. Hatta birkaç kişi onun din uğruna verdiği bu savaşa katıldı.

Bazılarına göre olağan dışı protestosu Moskova'ya karşı duyulan daha geniş hoşnutsuzluğu ifade ediyordu. Bölge halkı protestoyu destekleyici gösteriler düzenlemişti. Ve işler on anda Kremlin için yüz kızartıcı hale gelmeye başlamıştı. 

 

 

Bölgesel basın kuruluşu Znak’ın yayımladığı, tutuklamadan önce gerçekleştirilen röportajda Gabyshev Moskova’ya ulaştığı ana kadar bir “ordu” oluşturmayı amaçladığını açıklamıştı.

Gabyshev, “Tanrı bana git ve şeytanı defet diyor" diye konuşmuştu. 

O, Putin, bir insan değil. O bir canavar, bir iblis. 

Gabyshev yol boyunca birçok direnişle karşılaşmıştı. Bu ay Kremlin’e daha sadık bir grup şaman onun Buryatiya’ya girişini engellemeye çalışmıştı. Bölgenin başkentine yaklaştıkça polis de olayla yakından ilgilenmiş ve Gabyshev’in iki takipçisini tutuklamıştı.

Perşembe günü, polis kaynakları kısa bir basın açıklamasıyla Gabyshev’in “aşırı uç örgüt organize etmekten” suçlandığını duyurdu. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov olayın yerel yönetimlerin alanında olduğunu söyledi.

Böylece Gabyshev’in Moskova’ya ulaşma amacı bir şekilde ötelenmiş oldu.

Yerel polis kaynaklarına göre şaman başladığı yere, yaklaşık 3 bin kilometre doğudaki Yakutiya’ya geri gönderildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU