‘Tacizci Suriyeli’ söylentisi olaylara neden oldu, valilik 'şüpheli vatandaşımız' diye açıklama yaptı

Adana'da 11 yaşında bir erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiası halkı sokaklara döktü. Sosyal medyadan tacizcinin Suriyeli olduğu söylentisi yayıldı. Kalabalık Suriyelilere ait işyerlerini yağmaladı, araçlara zarar verdi

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin, 11 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Sosyal medyadan tacizcinin Suriyeli olduğu söylentisi halkı galeyana getirdi. Mahallede toplanan kalabalık, tacizciye ait olduğu iddia edilen bir evi yakmaya çalıştı. Kalabalık daha sonra Suriyelilere ait işyerlerini yağmaladı, araçlara zarar verdi.

Bunun üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri gruba biber gazı ile müdahale etti.

20190919_2_38305396_47744145.jpg
Fotoğraf: AA

 

Provokatör ve yağmacılara operasyon

Olayların ardından soruşturma başlatıldı. Polis işyerlerini zarar verdiği, yağma yaptığı ve sosyal medyadan provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Valilik: Tacizcinin vatandaşımız olduğu değerlendirilendiriliyor

Adana valiliği de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

19 Eylül 2019 günü saat 19:00 sıralarında Emniyet Birimimize gelen bir ihbarda 11 yaşlarında bir erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yaklaşık 20 yaşlarında ve düzgün Türkçe konuşan ve vatandaşımız olduğu değerlendirilen bir şahısla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmış olup, vatandaşlarımızın kamu düzeninin devamı açısından Emniyet Birimlerimize yardımcı olmaları ve gerekli sağduyuyu göstermeleri önemle rica olunur.


Sosyal medyada bir çok kullanıcı olaylara tepki gösterdi, yaşananların görüntülerini paylaştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU