Özel harekât polisi tarafından öldürülen Feray Şahin'in babası: Verilen, ceza değil, katili ödüllendirmek

Mersin’de 2017 yılında özel harekât polisi Fatih Burak Aykul tarafından silahla vurularak öldürülen Feray Şahin'in babası Bekir Şahin Independent Türkçe’ye konuştu

Fotoğraf: İHA 

İki yıl önce özel harekât polisi Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen Feray Şahin’in babası Bekir Şahin, Aykul’un 1 buçuk yıllık hapis cezasının ardından serbest bırakılmasını ve yaşadıkları süreci Independent Türkçe’ye anlattı.

Aykul’a verilen indirimli 5 yıllık hapis cezasının “katili ödüllendirmek” olduğunu söyleyen Şahin şöyle konuştu: 

23 Yaşında gencecik suçsuz, savunmasız, masum bir kız katlediliyor, verilen ceza, hem de indirimli, 5 yıl 3 ay. 

Böyle komik bir ceza olabilir mi? Bu ceza değil, bu katili ödüllendirmektir. Katili cesaretlendirmektir. 

Bir canın bedeli bu kadar olamaz. Kızımızın kanı yerde kalmıştır. 

Bu gün o katil Fatih Burak Aykul sokakta ve hiçbir şey olmamış gibi geziyor. Böyle adalet olur mu? 


“Katilin yarın bir başkasını öldürmeyeceğinin garantisini kim verebilir” diyen Bekir Şahin, “Cezalar caydırıcı değil. Kızımızın katilinin en ağır cezayı almasını istiyoruz ve bunun içinde sonuna kadar mücadele edeceğiz. Asla peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Mimar olacaktı… 

Feray'ın evlerinin tek kızı olduğunu, binbir güçlükle büyüttüklerini söyleyen Şahin şöyle devam etti: 

Elbebek, gülbebek büyüttüğümüz, evimizin neşesi gülü çiçeği şimdi aramızda yok.

Kızımız bugün mimar olarak mesleğini en güzel şekilde icra edecek, insanlığa hizmet edecek, yoksul çocukların yanında olup onların dertlerine ortak olacak, destek sunacak biriydi.

Maalesef o şimdi yok. Feray öldüğünden bu yana ailede huzur kalmadı, neşe kalmadı. 

Aile olarak ilaç kullanarak yaşamımızı sürdürme çabası içerisindeyiz.


“Bir yandan ‘cennet kadınların ayağının altında’ diyorlar diğer yandan kadınları katlediyorlar

Türkiye’de son yıllarda kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin arttığını belirten Şahin, "Bir yandan cennet kadınların ayağının altında derler, eli öpülesi analar derler ama diğer yandan o kadınları katlediyorlar. Böyle bir insanlık, böyle bir anlayış olmaz" dedi. 

Toplumda bir yozlaşmanın olduğunu söyleyen Şahin, "Suçsuz, savunmasız kadınları kızları katledenlere caydırıcı cezalar verilmiyor, yapanın yanına kâr kalıyor. Kadınların kanı yerde kalıyor. Bunu gören zalim kişiler kadın öldürmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Feray Şahin
 Feray Şahin, ölümünün ikinci yılında Gaziantep’te anıldı/  Fotoğraf: İHA


“Başka Feraylar ölmesin”

Ölümünün ikinci yılında Feray için Gaziantep ve Mersin’de düzenlenen anma törenlerini değerlendiren baba Şahin, "Acılı bir aile olarak duyarlı insanları yanımızda görmemiz bize güç katıyor. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. İyi ki varlar" ifadelerini kullandı.

Öldürüldüğünde üniversite son sınıfta olan Feray’ın acısının hâlâ dün gibi olduğunu söyleyen Şahin, "Onları yanımızda görmemiz, verdikleri bu destek bizleri elbette sevindiriyor. Keşke bu ülkede kadınlarımız, kızlarımız katledilmese. Keşke başka Feraylar ölmese, analar ağlamasa" diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Üniversite öğrencisi Feray Şahin, 19 Eylül 2017’de Mersin'in Mezitli ilçesindeki evinde, özel harekât polisi Fatih Burak Aykul'un silahından çıkan tek kurşunla hayatını kaybetti.

Aykul, olay yerine giden polis memurlarınca gözaltına alındı, sevk edildiği mahkeme tarafından da tutuklandı.

İstanbul'da görev yapan sanık polis, polisteki sorgusunda ve mahkemedeki ifadelerinde ailesini görmeye Mersin'e gittiğini, Feray Şahin'le de bir süredir görüştüklerini, olay gecesi Feray'ın evinde yalnız olduklarını, Feray'ın silahla oynadığı sırada silahı elinden almak isterken silahın ateş aldığını iddia etti

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan olayla ilgili gelen raporda Feray’ın cinayete kurban gittiği kesinleşmesine rağmen Aykul, 1 buçuk yıl hapis cezasının ardından mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU