Selvi: Abdulhamit Gül “FETÖ’cülerle beraber kaşık sallayanlar…” çıkışının ardından Erdoğan ile görüştü

Adalet Bakanı: Cumhurbaşkanı’na bazı belgeler gösterdim. Çok iyi bir görüşme oldu

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yargıdaki bazı atamalar için eleştirilerin ardından “Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi veremezler” diyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugünkü “Erdoğan, parti içi tartışmalar için ne dedi?” başlıklı yazısında iktidar partisinin bir süredir alışık olmadığı tartışmaları yaşadığına dikkati çeken Selvi, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan MKYK toplantısında bu konuda ciddi bir uyarıda bulunuyor, “Mümkün olduğunca partinin iç politik tartışmalardan uzak durması lazım” diyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi veremezler” diye bir çıkış yaptı. Peki Erdoğan’ın bu tartışmaya ilişkin tavrı ne oldu? Adalet Bakanı Gül’ün, bu konuşmadan sonra Erdoğan’la görüştüğü söyleniyor. Gül’ün, “Cumhurbaşkanı’na bazı belgeler gösterdim. Çok iyi bir görüşme oldu” dediği ifade ediliyor.

Öte yandan Hürriyet’in Ankara temsilcisi Hande Fırat da köşesinde aynı konuyu kaleme aldı.

Abdulhamit Gül’e yönelik tartışmanın başka bir boyutu olan “bakanlar arasında sorunlar olduğu” iddiasına dikkati çeken Fırat da şu ifadeleri kullandı:

Kaynaklarım net bir biçimde “Bakanlar arasında sorun yok” dedi. FETÖ ile mücadele konusunda tüm bakanların hassas davrandıklarını belirttiler. Ancak Cumhurbaşkanlığı’nın bu tip tartışmaların medya önünde yapılmasını doğru bulmadığını da anımsattılar. Aldığım bilgiye göre bu konuda birebir telkinlerde de bulunulmuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MKYK toplantısındaki “İç tartışmalardan uzak duralım” sözleri de uyarı olarak yorumlanmış.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU