ABD polisi suçluları “Örümcek Adam” gibi yakalayacak

Elektroşok tabancalarının 2000’lerin başından bu yana yaygın kullanımı sonucu bu cihazlar nedeniyle binin üzerinde ölüm gerçekleşti

ABD’deki polis merkezleri “Örümcek Adam” benzeri bir cihaz deniyor. Polisler bu cihazın kullanımıyla birlikte, ülkede elektroşok tabancalarının neden olduğu düzinelerce ölümün son bulacağını umuyor.

Bolawrap adı verilen yeni cihaz şüphelileri bir ipe dolayarak durduruyor. Böylece ülkede geçen yıl 49 kişinin ölümüne neden olan elektroşok yöntemini kullanmaya gerek kalmayacak.

Cihaz 3-7,6 metre aralığında etkili olabiliyor.

Bolawrap cihazının üreticisi Wrap Technologies’in Başkanı Tom Smith, Reuters’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İster bir elektroşok tabancası olsun, ister biber gazı, ister cop (...) gerektiğinde daha yüksek seviyede güç kullanımına izin veren mahkemelerin yarattığı bir boşluk var. Bu cihaz, bir karşılaşmayı çok erken, çok güvenli bir şekilde sonlandırmak için bu yüksek güç seviyesini kullanmak zorunda kalmadan yetkililere başka bir seçenek sunarak bu boşluğa mükemmel bir şekilde uyuyor.

Cihaz cep telefonundan biraz daha büyük ve polis kemerine kolayca uyacak şekilde tasarlanmış.

Cihaz aktive edildiğinde ip saniyede 200 metre hızla fırlıyor.

Reuters’a göre, elektroşok tabancalarının ABD’de ilk kez büyük ölçüde kullanıma geçmesinden bu yana elektrikli cihazlar nedeniyle bin 81 ölüm gerçekleşti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU