Eski İYİ Partililer Milli Farkındalık Platformu kurup MHP'ye geri dönüş çağrısı yaptı

Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye geçen MHP'lilere çağrı yaparak, "Geçmişte ne olduysa oldu, ne yaşandıysa yaşandı, gelin bir olalım, birlik olalım" demişti

Görsel: millifarkindalikplatformu.com

İYİ Parti'de geçmişte yönetimde yer alan ancak partiden ayrılan bir grup, Milli Farkındalık Platformu'nu kurdu. Platfromun internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bizler, 'Geçmişte ne olduysa oldu, ne yaşandıysa yaşandı, gelin bir olalım, birlik olalım' diyen MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin kutlu çağrısına kulak verelim." ifadesi kullanıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i "HDP'yle işbirliği yapmakla, partiye Sorosçuları almakla, Ülkücülükten vazgeçmekle suçlayan Milli Farkındalık Platformu, internet sitesinde kendini şöyle tanıttı:

Türk milliyetçiliği davasına yürekten inanmış, ömrü boyunca ülkücü harekete hizmet etmekten büyük bir onur duymuş, Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, Yüce Türk Milletinin istiklaline, Devletimizin bekasına canı pahasına inanan ülkücüleriz.
...
MİLLİ FARKINDALIK PLATFORMU olarak amacımız, bizim farkettiklerimizi hala İYİ Partide bulunan ülküdaşlarımızın da fark etmesini sağlamaya çalışmak.

Ülküdaşlarımızı, Türk milliyetçilerini ve toplumumuzu bilgi ve tespitlerimiz ışığında bilgilendirmenin milli bir sorumluluk olduğunun farkında ve bilincindeyiz.

Platformun internet sitesinin Fark Edenler bölümünde ise, daha önce İYİ Parti'de yer alıp istifa eden şu isimler yer aldı:

Reşat Erdoğan - Genel İdare Kurulu Üyesi
Hediye Akdere - MHP Eski Kadın Kolları Başkanı
Yörük Ali Paşa olarak bilinen Ali Aydın - FETÖ Mağduru
Cezmi Polat - Kurucular Kurulu Üyesi
Tamer Akkal - İYİ Parti Manisa Milletvekili
Prof. Dr. Ahmet Azmi Yetim - Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi
Betül Bayraktar Orhan - Kurucular Kurulu Üyesi
Mehmet Fatih Eryılmaz - 15 Temmuz Gazisi
Göksel Taşçı - Kurucular Kurulu Üyesi
Hayati Arkaz - İYİ Parti'den MHP'ye geçen İstanbul Milletvekili
Hayrettin Barut - Kurucular Kurulu Üyesi
Adem Taşkaya - Eski Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın Yardımcısı
Erkan Doğan - İYİ Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanı
İlyas Çınar - İYİ Parti Salihli İlçe Gençlik Kolları Başkanı
Bahadır Dinçarslan - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in metin yazarı

Listedeki isimden yalanlama

Milli Farkındalık Platformu'nun internet sitesinde yer alan isimlerden Bahadır Dinçarslan, avukatı Gülsüm Topal aracılığıyla Independent Türkçe'ye ulaşarak, böyle bir platformda yer almadığını ve isminin izinsiz kullanıldığını aktardı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU