Eski Yargıtay üyesine bir dönem üyesi olduğu ceza dairesinden 14 yıl hapis

Balyoz, askeri casusluk ve devrimci karargah davalarının kararlarını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin eski üyesi Ahmet Toker, o dönem görev yaptığı 9. Ceza Dairesi’nde yargılandı. 14 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Fotoğraf: AA

Kumpas davası olarak bilinen Balyoz, askeri casusluk ve devrimci karargah davalarına bakan mahkemelerin kararlarını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin eski üyesi Ahmet Toker'in, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

Toker, ilk derece mahkemesi sıfatıyla bir dönem görev yaptığı Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nce, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmaya ses ve görüntü bilişim sistemiyle katıldı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Toker, "Devletin anayasal düzeni ile bırakın çatışmayı, onu korumak için uzun yıllar görev yaptım. Yüksek Yargıtay’ın bir mensubu olmanın onurunu yaşamaya devam ediyorum. Anayasal düzeni ihlal ettiğim ve terör örgütü üyesi olduğum imasını bile kesinlikle reddediyorum" dedi.

FETÖ’ye üye olmak suçunun sabit olduğuna karar veren mahkeme, ‘kastın yoğunluğu, örgüt içindeki konumu, örgütte kaldığı süre' gerekçeleriyle Toker'e 9 buçuk yıl hapis cezası verdi.  

Terör suçu olması nedeniyle 14 yıl 3 aya çıkartılan Toker'in cezasında, yargılama sırasında pişmanlık gözlenmediği gerekçesiyle indirim uygulanmadı.  

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU