Elon Musk, “pedofil" dediği mağaracıyı araştırması için özel dedektife 50 bin dolar ödemiş

Musk duruşmada, “‘Pedo guy’ (pedofil adam) dediğimde onun gerçekten pedofil olduğunu kastetmemiştim, sadece bir hakaretti” dedi

Kaliforniya’daki federal mahkeme devam eden hakaret davasına dair dava belgelerini yayımladı (Bloomberg)

Elon Musk geçen yıl Tayland’da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuğu ve antrenörü kurtaran mağaracı Twitter’da yaptığı paylaşımda “pedo guy” (pedofil adam) demesinin ardından hakkında hakaret davası açılmıştı. Pazartesi günü dava duruşmasında savunmasını yapan Musk, “Gerçekten pedofili olduğunu kastetmemiştim” dedi.

İngiliz mağaracı Vernon Unsworth, çocukların Tayland’daki mağaradan kurtarılması operasyonuna Elon Musk'ın da dahil olmasını eleştirmiş; bunun üzerine Musk, Twitter hesabından söz konusu paylaşımı yapmıştı.

Kaliforniya’daki federal mahkemenin, süren hakaret davasına dair yayımladığı dava belgelerinde Elon Musk’ın, İngiliz mağaracının pedofili olduğuna işaret edecek herhangi bir bilgi elde etmek için özel dedektife 50 bin dolar (yaklaşık 285 bin TL) ödediği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dava dosyasına göre Musk, Temmuz 2018’de attığı tweetlerde "öyle demek istemediğini" belirtti ve savcıdan davayı düşürmesi için ricada bulundu. Musk ayrıca, “‘Pedo guy’ Güney Afrika’da bir kişinin görünüşüne dair yaygın olarak kullanılan bir hakaret kelimesi” ifadelerini kullandı.

Tesla ve SpaceX CEO'su, daha önce, İngiliz mağaracanın bir sonraki Jeffrey Epstein olabileceğinden korktuğunu, bu bilgileriyse özel dedektiften aldığını söylemişti.

Vernon Unsworth’ün avukatıysa, “Elon Musk’ın kayda geçen hareketi mide bulandırıcı ve geçerli bir delil olmadan Vernon Unsworth’ü karalamaya çalıştığının göstergesi” dedi. 

Avukat ayrıca, “Unsworth’ün Musk’ın eylemine itirazı, Musk’ın hareketlerine, açıklamalarının yanlışlığına dair tüm gerçeği açığa çıkaracak” ifadelerini kullandı.

Ajanslardan yararlanılmıştır

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU