Avengers üyelerinin en büyük zayıflıkları

En güçlü süper kahramanların bile zaafları olabilir

Kimse yenilmez değildir. Superman gibi bir çelik adam bile Kriptonit karşısında savunmasız kalabilir.  Pek çok süper kahraman da benzer zayıflıklardan muzdarip. Yeşil Fener'in güçleri bir zamanlar sarı renge karşı işe yaramıyordu. Martian Manhunter, Justice League’nin geri kalanının çoğundan daha fazla güce sahip ama ona ateşle yaklaşırsanız sizden korkar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak bir süper kahramanın zaafı her zaman fiziksel olmuyor. Örneğin Marvel Sinematik Evreni’nde Yenilmezler'in zayıflıkları daha derinlere iniyor. Ekip üyeleri zaman zaman aşırı özgüven gösterirken bazı zamanlardaysa tam tersine, yetersizlik gibi duygularla boğuşuyor.

İşte tüm süper güçlerine rağmen Avengers üyelerinin en büyük zayıflıkları.

Dünyanın yükü Iron Man’in omuzlarında

Iron Man 1 - Marvel.jpg
Marvel

 

Birinin gücünün aynı zamanda o kişinin zayıflığı da olduğu sözü kulağa klişe gelebilir. Klişe ama doğdu. Ve Marvel Sinematik Evreni’nin Iron Man’ı bunun mükemmel bir örneği. 2012 yapımı Yenilmezler’deki (The Avengers) New York Savaşı’ndan bu yana süper kahramanımız bütün yükü sırtlamış durumda. Tabii bu sorumluluk duygusu sayesinde, 2019 yapımı Avengers: Endgame’deki final savaşında da olduğu gibi, dünya pek çok kez yok olmaktan kurtuldu.

Kaptan Amerika fazla temiz kalpli

kaptan amerika - 2 - Marvel.jpg
Marvel

 

U2’nun “The Fly” adlı şarkısının sözleri şöyledir: “Bir yalancının başkalarına inanmayacağı bellidir.” Çünkü kendimizden beklediğimiz şeyleri başkalarından da bekleriz. Eğer sürekli yalan söylerseniz o zaman muhtemelen diğer insanların da sürekli yalan söylediğini düşünürsünüz. Aynı mantık şöyle de geçerli; eğer kendini düşünmeyen cesur bir vatanseverseniz aynı şeyi diğerlerinden de beklersiniz. Ve eğer Steve Rogers’sanız çok fazla hayal kırıklığına uğrarsınız. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda (Captain America: Civil War) Steve’in bu kadar belanın ortaya çıkmasına yardımcı olmasının sebebi de işte tam bu özelliği. Çok fazla çalışıyor, çok fazla riske giriyor ve etrafındaki herkesten de bunu bekliyor.

Thor yıkıldığında sert yıkılıyor

Thor - 3 - Marvel-.jpg
Marvel

 

2011 yapımı Thor’da beyaz perdede karşımıza ilk çıktığından beri biliyoruz ki şimşeklerin tanrısı kaybeden olmaya alışık değil. Her zaman odadaki neredeyse en güçlü kişi olmanın en büyük sıkıntısı, o güç sizi kurtaramadığında ne yapacağınızı bilememeniz olsa gerek. İlk solo filminde de bunu görmüştük. Babası Odin’ın kararıyla ölümlü hale geldiğinde tüm bildiği, çekicini yeniden ele geçirmekti. Ama çekici taşıyamadığını fark ettiğinde babasına olan öfkesine hepimiz şahit olmuştuk.

Ve tabii ki Avengers: Endgame’de yaşadığı değişim de bu durumun bir kanıtı. Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) Thanos’un evrenin yarısını yok etmesine engel olamayınca başarısızlığın tüm yükünü omuzlamıştı.

Hulk’ın zayıflığı, ne yapacağının öngörülemez olması

Hulk - 4 - Marvel.jpg
Marvel

 

Filmlerde de, çizgi romanlarda da Hulk’la ilgili net olan tek bir şey varsa o da yeşil devin en büyük zayıflığının (en azından bir ekip halinde çalışırken) hangi Hulk’la karşı karşıya olduğunuzu asla bilememenizdir. Ve eğer yanlış Hulk’la karşı karşıyaysanız, düşmanını sarstığı gibi sizi de sarsmaktan çekinmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Black Widow affedilmeyi hak ettiğine inanmıyor

black-widow - 5 - Marvel.jpg
Marvel

 

Marvel Sinematik Evreni’nde defalarca gördük ki zor anlarda kendini kurtarmaya çalışmak için mücadele etse de, süper kahramanın bir tarafı kurtarılmaya değmeyeceğini düşünüyor. The Avengers’ta Loki’nin faydalanmaya çalıştığı şey buydu. Ve Avengers: Endgame’de ölmesine neden olan da.

Örümcek-Adam Tony Stark’ın gölgesinden kurtulmalı

orumcek-adam - 10 - marvel.jpg
Marvel

 

Tony Stark, Örümcek-Adam’ın hayatına girdiğinde bu onun için bir ödül gibiydi. Aslında bazı açılardan bu büyük bir sorumluluktu. Stark, Peter’a olabileceği en iyi süper kahraman olması için yardım ederken Örümcek-Adam’ın hayatında büyük etkisi oldu ve öyle ki genç süper kahraman, üzerinde sürekli baskı hissetmeye başladı. Stark’ı etkilemekten başka bir şeye odaklanamaz olan Örümcek-Adam, böylelikle bir Yenilmez olmaya layık olduğunu kanıtlamak istedi. Iron Man’in ölümünün ardından Peter, Tony’nin boşluğunu doldurmak zorunda olduğunu hissetti.

Ant-Man, Yenilmezler’in arasında kendini rahat hissetmiyor

ant-man - 11 - Marvel.jpg
Marvel

 

Scott Lang, diğer süper kahramanlarla bir araya geldiğinde büyük bir aşağılık kompleksine kapılıyor. Bunu Ant-Man filminde Falcon’la dövüşürken de görmüştük. Kahramanların Savaşı’nda diğer süper kahramanlarla pek fazla etkileşim içinde bulunmuyor. Ama şunu biliyoruz ki Captain America’nın büyük bir hayranı.

Black Panther’in ailesi her şeyden önemli

black panther - 12 - marvel.jpg
Marvel

 

Ailenize değer vermek bir zayıflık olarak görülmemeli ama Black Panther’in bir hata yapmasını istiyorsanız bunun kolay yolu ailesine saldırmak olacaktır. T’Challa’nin yaptığı en büyük hatalardan biri Kahramanların Savaşı’nda kendini Bucky’yi öldürmeye adamasıydı. Çünkü Bucky’nin babasının ölümüne neden olan bombayı yerleştirdiğini düşünüyordu.

Doctor Strange fikirlerini kendine saklıyor

doctor-stranges - 13 - Marvel.jpg
Marvel

 

Stephen Strange’in düşüncelerini açıklamama huyu, onu zor durumlara sokuyor. Strange müttefikleri için anlaşılmaz görünen önemli kararlar alıyor ve bu kararları nedenini açıklama gereği bile duymadan yerine getiriyor. Tabii ki bu kararlar işe yarıyor ama mutlaka bir bedeli de oluyor. Örneğin Yenilmezler onun Titan’la ilgili kararından yıllarca bihaberdi.

Captain Marvel kendine aşırı güveniyor

captain marvel - 14 - marvel.jpg
Marvel

 

Avengers: Endgame’in başında Carol Danvers, Yenilmezlerin Thanous’u yenememesinin tek sebebinin kendisinin ekipte olmaması olduğunu düşünüyor. Öyle görünüyor ki bu özgüven onun yalnız takılmasının ardındaki neden. Çizgi romandaki Captain Marvel’la filmlerdeki Captain Marvel’ın arasındaki en büyük farklardan biri, Marvel Sinematik Evreni’ndeki Captain Marvel’ın çok da takım oyuncusu gibi görünmemesi.

Hawkeye mühimmatıyla sınırlı bir Yenilmez

hawkeye - 6 - Marvel.jpg
Marvel

 

Hawkeye, en büyük zayıflığı fiziksel olan birkaç Yenilmez’den biri; gücü, mühimmatıyla sınırlı. Clint, okları olmadan çaresiz kalıyor. Süper kahramanların tehlikelerle dolu dünyasında bu önemli bir zaaf. Oklarına ihtiyacı var ve eğer okları tükenirse, ki The Avengers’ta böyle oldu, başı büyük belaya giriyor.

Scarlet Witch’in özgüven eksikliği var

scarlet witch - 7 - Marvel.jpg
Marvel

 

Scarlet Witch, Sokovia’da savaşırken onun en büyük zayıflığının kendine güvenmemesi olduğunu gördük. Yenilmezler: Ultron Çağı’ndaki (Avengers: Age of Ultron) korkusu için onu suçlamak zor. Daha kısa bir zaman önce Ultron’un tarafındaydı ve süper kahraman sektörüne hala biraz yabancı. Tekrar ayağa kalkabilmesi için Hawkeye’den moral verici bir konuşma dinlemesi gerekmişti.

Quicksilver öfkeli bir Yenilmez’di

Quicksilver - 8 - Marvel.jpg
Marvel

 

Ne yazık ki Quicksilver, nasıl bir Yenilmez olacağını derinlemesine görmemize yetecek kadar uzun yaşayamadı. Ancak Ultron Çağı’nda gördük ki süper kahramanın en büyük zaafı öfkesi. Çizgi romanda da Quicksilver’ın bu özelliği Avengers’ın birkaç kez başını belaya sokmasına yol açmıştı.

War Machine sadece çelik giysi içindeki bir adam

war-machine - 9 - marvel.jpg
Marvel

 

James Rhodes’ın War Machine giysisi içindeki yılları onu başarılı bir Yenilmez yaptı ama asla Iron Man’e eşit bir seviyede olamadı. Çünkü benzer bir kostümü olsa da o kostümü yaratacak zekaya sahip değildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.looper.com/166090

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU