Eren Bülbül’ün annesi: Benim oğlum şehit olduğunda kimse gelip destek çıkmadı, yavrum fakir çocuğu diye mi?

Ayşe Bülbül: Yanıma sadece Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız geldi

Fotoğraf: AA

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemi 16 gündür sürerken 2017’de PKK’lılar tarafından öldürülen Eren Bülbül’ün annesinden açıklama geldi.

Ayşe Bülbül, Diyarbakır’daki annelere destek verirken şunları söyledi:

Ben de bir anneyim. Benim oğlum şehit olduğu zaman hiç kimse gelip destek çıkmadı. Benim bu durum çok zoruma gidiyor. Ben köydeyim diye mi benim yanıma çocuğu kaçırılan ya da şehit olan anneler gelmedi? Yoksa benim yavrum fakir çocuğuydu diye mi? Yanıma sadece Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız geldi. Ben bir anne olarak acısı olan bütün annelerin birbirine kenetlenmesini istiyorum. O annelerin yanındayım, acılarını anlıyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’a konuşan Bülbül, 15 yaşındaki oğlunu toprağa verdiğini belirterek şöyle devam etti:

Oradaki annelere de çok üzülüyorum. Günlerdir o kapıda çocukları için bekliyorlar. Ama o anneler en azından çocuklarının dağda olduğunu biliyor. Dağda belki zor durumdalar ama yaşıyorlar. Benim yavrum bir daha gelmeyecek. İki yıldır yavrum yok. Bir şehit annesi olarak terörün artık bitmesini istiyorum. Bitsin ve bu anneler artık ağlamasın. Erenler ölmesin, Ayşe anneler ağlamasın istiyorum. Orada oturan annelerin suçu günahı ne, günlerdir evlerini bırakıp oradalar. Dört gözle terörün bitmesini bekliyorum. Bir anneyim, bir şehit annesiyim, 15 yaşında yavrusunu toprağa vermiş bir anneyim. Bu terör bitmeden Allah canımı almasın. Eğer ki benim çağrımla, ‘Terör bitsin’ dememle terör bitecekse günlerce ‘Bu terör bitsin’ diye bağırırım.

Ne olmuştu?

11 Ağustos 2017’de Maçka’da Eren Bülbül'ün ailesinin evinde hırsızlık yapılmıştı. İhbar sonrası bölgeye giden jandarma ekibi saldırısıya uğramış, başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül hayatını kaybetmişti.

Askerlerin Eren Bülbül’ü PKK’lıların götürmesiyle ilgili olarak ihmal iddiaları gündeme gelmişti.

Ayşe Bülbül de yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

 Eren'in oraya götürülmesi yüzde 100 değil, binde 1000 ihmaldir. Eren'i cuma namazından sonra bekleyip alıp gitmenin sonucunu istiyorum. Başbakanımızdan, bakanımızdan, yetkililerden Eren'in oraya neden getirildiğini öğrenmek istiyorum. Tek şunu düşünüyorum; ‘Ya biz bakalım bu çocuktan bilgi alabilir miyiz bakalım, acaba bunlar mı bunu besliyor?' diye düşündüler. Biz nerde besleyeceğiz onları ormanın dibinde. Nasıl besleyecektim ben kadın kişi eşim yok, çocuklarım yok. Ne diyerek besleyecektim? Madem besledim, niye duyurdum? Sonuçta biz ihbar ettik, evimiz soyuldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU