İçişleri Bakanı: Türkiye'deki şiddetin ekonomiye etkisi 373 milyar dolar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde göç, Suriyeliler ve Türkiye'deki şiddet ile ilgili konuştu

Fotoğraf: Pixabay

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde Türkiye'deki şiddet olaylarını değerlendirdi.

Soylu, "İsviçre merkezli bir kuruluş tarafından yapılan hesaplamaya göre 2017’de Türkiye’de şiddet olaylarının ekonomik etkisi 373 milyar dolar, doğrudan ekonomik maliyeti ise 257.2 milyar dolar" dedi. 

"Hem güvenliğimiz, hem de refahımız tehdit altında" diye konuşan Soylu, aynı kuruluşun hesaplarına göre şiddet olaylarının Türkiye ekonomisine etkisinin 2007-2017 yılları arası iki katına çıktığına dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin göç politikası ile ilgili de konuşan Soylu, düzensiz göçün yönetilmeye çalışıldığını belirtti:

Düzensiz göçmenlerden kimisi bedenini, emeğini 2-3 yıl satarak bu yolu ve yolculuğu katediyor. Yani yeni bir köle düzeninin oluşmasını temin ediyor ve dünya takip ediyor.Yıllardır söylüyoruz. Göçü kaynağında özellikle tedavi etmek gerekir. Göçü kaynağında yönetmek gerekir.

Türkiye'deki Suriyeli sayısı 3 buçuk milyonu aştı

"Ülkemizde geçici koruma statüsüyle bulunan Suriyeli sayısı 3 milyon 600 bini aşmıştır" diye konuşan Soylu, gönüllü geri dönüşlerin hızlandığını vurguladı. 

"Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla oluşturduğumuz güvenli ortam sayesinde bugüne kadar 354 bin Suriyeli gönüllü olarak yaşadığı yere geri dönmüştür" dedi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 25 Temmuz'da ülkede geçici koruma statüyle yaşamlarını sürdüren 3 milyon 649 bin 750 Suriyeli'nin olduğunu açıklamıştı.

Söz konusu rakam 2011'den bu yana her yıl artıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU