Greta Thunberg, iklim değişikliği raporunu ABD Kongresi’ne iletti: Beni değil, bilimi dinleyin

İklim aktivisti Thunberg, gelecek hafta iklim değişikliği konusunda New York’ta gerçekleşecek Birleşmiş Milletler toplantısında konuşacak

Ünlü aktivist 23 Eylül’de Birleşmiş Milletler İklim Eylem Zirvesi’nde konuşacak (AP)

İsveçli iklim aktivisti 16 yaşındaki Greta Thunberg’in kendisini ağırlayan ABD Kongresi için basit bir mesajı vardı: Bilim insanlarını dinleyin ve görevinizi yapın.

Çarşamba günü Thunberg kongrede hazırlanmış bir açıklama yapmak yerine basitçe Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) küresel ısınma konusunda hazırladığı özel raporu iletti. Thunberg, geçen yıl iklim konusunda acil eylem talebiyle okul grevleri başlattığında aktivist ünü birden artmıştı.

Thunberg oturumda, “Bu raporu kendi beyanım olarak iletiyorum çünkü beni değil bilim insanlarını dinlemenizi istiyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thunberg konuşmasına, “Ve bilimin arkasında birleşmenizi ve gerçek bir icraatta bulunmanızı istiyorum” diye devam etti.

Thunberg ayrıca bu ifadelere ek olarak, “Övgüleriniz size kalsın, ne kadar ilham verdiğimizi söylemek için bizi çağırmayın, yeterince çaba göstermiyorsunuz” diye belirtti.

Senato’nun iklim görev gücüne başkanlık eden Ed Markey de oturumda, “Sizin liderliğinize ihtiyacımız var. Siz ABD’ye ulaşmış siyasi bir ordusunuz. Bu meseleye daha önce hiç olmadığı şekilde ışık tuttunuz” ifadelerini kullandı.

Thunberg, uçakla seyahat etmeyi reddederek ABD’ye Atlantik Okyanusu’nu güneş enerjisinin kullanıldığı bir yatla geçerek ulaşmıştı.

 

 

Ünlü aktivist 23 Eylül’de Birleşmiş Milletler İklim Eylem Zirvesi’nde konuşacak ve cuma günü New York’ta okul grevine öncülük edecek.

Thunberg’in bu yıl gerçekleştirilecek bir diğer iklim değişikliği konferansı için Güney Amerika’ya seyahat etmesi bekleniyor. Thunberg bu seyahat için de uçak kullanmayacağını söyledi.

Ajanslardan yararlanılmıştır

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU