Kılavuz tren duvara çaptı, iki kişi öldü

Yüksek hızlı tren hattını kontrol eden kılavuz tren, tünel içinde raydan çıkarak duvara çarptı. İki makinist hayatını kaybetti

Fotoğraf: İHA

Yüksel Hızlı Tren (YHT) hattını kontrol eden kılavuz tren, Bilecik-Bozüyük arasında bulunan Ahmetpınar köyündeki tünel içinde raydan çıktı. Klavuz tren, tünel içinde yaklaşık 200 metre sürüklenerek duvara çarpı.

Kaza sonrasında olay yerine kurtarma ekipleri sevk edildi. Kılavuz trende bulunan makinistler Sedat Yurtsever ve Recep Tunaboylu'nun hayatını kaybettiği belirlendi.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, AA muhabirine, kazaya karışan lokomotifin, Eskişehir ile Sakarya'daki Ali Fuat tren durakları arasında günlük olarak sabah saatlerinde YHT hattını kontrol eden bir kılavuz tren olduğunu söyledi.

Şentürk kaza hakkında şunları kaydetti:

Lokomotifimiz maalesef sınırlarımız içinde, saatte 30 kilometre ile gitmesi gereken yere biraz daha hızlı girip kontrolden çıkmış, raylardan çıkarak tünel girişinde duvara çarpmış. Bu şekilde 200 metre kadar sürüklenmiş. Maalesef lokomotifte bulunan iki makinistimiz vefat etti. AFAD, jandarmamız, hızlı tren ekibimiz tünelden cesetleri çıkardı, ailelerinin bulunduğu Eskişehir'e intikal ettirdiler.

Şentürk,  hızlı tren hattının açılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU