OpenAI yeni yapay zeka modelini tanıttı: GPT-4o hangi özelliklere sahip?

OpenAI çalışanlarının canlı yayımladıkları tanıtımda, yapay zekâ modelinin yeni ses algılama becerileri sayesinde kullanıcıların ChatGPT ile konuşabilecekleri ve gecikme olmaksızın gerçek zamanlı yanıtlar alabilecekleri görüldü

Fotoğraf: Reuters

ChatGPT'nin üreticisi OpenAI, gerçekçi bir sesle sohbet edebilen, metin ve görüntülerle etkileşim kurabilen GPT-4o adlı yeni bir yapay zekâ modelini piyasaya süreceğini duyurdu.

Microsoft destekli OpenAI, yazılı içerik üretebilen ve birinci sınıf yazılıma sahip gelişmiş yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT'nin kullanıcı tabanını genişletmek için diğer yapay zekâ şirketleriyle sıkı rekabet hâlindeydi.

OpenAI çalışanlarının canlı yayımladıkları tanıtımda, yapay zekâ modelinin yeni ses algılama becerileri sayesinde kullanıcıların ChatGPT ile konuşabilecekleri ve gecikme olmaksızın gerçek zamanlı yanıtlar alabilecekleri görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

OpenAI'ın CEO'su Sam Altman yazdığı bir blog metninde, "Filmlerdeki yapay zekâ gibi hissettiriyor... Bir bilgisayarla konuşmak bana hiç doğal gelmemişti, şimdi geliyor" diye belirtti.

Şirketin teknolojiden sorumlu yetkilisi Mira Murati, yeni modelin tüm kullanıcılara ücretsiz kullandırılacağını ifade etti.

Canlı yayın etkinliğinde OpenAI çalışanları ChatGPT'nin yeni sesli asistan yeteneklerini gösterdiler. Tanıtım sunumlarından birinde ChatGPT, görüş ve ses becerilerini kullanarak kâğıtta yazan matematik denklemini çözmesi için bir araştırmacıyla konuştu.

Bir başka tanıtım sunumundaysa araştırmacılar GPT-4o modelinin gerçek zamanlı dil çevirisi yeteneğini gösterdiler.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU