Suudi Arabistan, Suriye'deki İran noktalarını vurduğu iddiasını yalanladı

Suriye’nin Bukemal bölgesinde faaliyet gösteren İran güçlerine Suudi Arabistan savaş uçakları tarafından hava saldırısı düzenlendiği öne sürüldü. Ancak Suudi kaynaklar iddiayı yalanladı

Suudi savaş uçaklarının, Aramco saldırısının başlangıç noktası olan bölgeyi hedef aldığı iddia edildi / Fotoğraf: SPA

Independent Arabia’ya konuşan bir kaynak, Suudi Arabistan hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının dün Suriye’nin Bukemal bölgesindeki İran milislerini bombaladıını öne sürdü.

Kaynak, İran destekli milislerden ölü ve yaralılar olduğunu ve milislere ait mühimmatların imha edildiğini iddia etti.

Ancak daha sonra gazeteye konuşan Suudi Arabistan kaynakları iddiayı yalanladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Aramco saldırısının yapıldığı yer vuruldu”

İsmini açıklamak istemeyen Batılı kaynak, Suudi Arabistan’a ait uçakların, İran tarafından kullanılan Aramco’ya yapılan saldırının başlangıç noktası olarak tahmin edilen bölgeyi hedef aldığını, buradaki Feylak El Kudüs güçlerine ait mühimmatların ve füze bataryalarının imha edildiğini aktardığını ileri sürmüştü.

Independent Arabia’ya konuşan kaynak, koalisyon güçlerinin son zamanlarda sadece IŞİD ve kalıntılarını değil, Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren, Feylak El Kudüs gibi İran destekli grupları da hedef aldığını vurgulamıştı.

Kaynağa göre, Suudi Arabistan’ın bu hamlesi, Aramco şirketine ait petrol tesislerine yapılan saldırıya karşı bir uyarı niteliğinde.

Ancak Independent Arapça'ya konuşan Suudi Arabistan kaynakları haberi yalanladı.

Suudi kaynakalrı uçakların keşif ve gözlem yaptığını belirtti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), dün sabah saatlerinde hangi ülkeye ait olduğu saptanamayan savaş uçaklarının Bukemal bölgesinde hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

 

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU