Yargıda Birlik Derneği: Yargı haksız ithamlara maruz bırakılıyor

Yargıda Birlik Derneği, FETÖ ile mücadelede yargıda zaafiyet olduğu iddiası üzerinden Adalet Bakanlığına yapılan eleştirilere yönelik olarak bir açıklama yaptı

Fotoğraf: Yargıda Birlik Derneği

Yargıda Birlik Derneği, FETÖ ile mücadele konusunda yargıda zafiyet olduğu iddiasıyla Adalet Bakanlığına yönelik bazı ithamların ‘bilgi ve belgeye dayanmayan, asılsız ve başka hesaplar güden’ ithamlar olduğu ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışma dün Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör’ün ‘Yargıda tehlikenin farkında mısınız’ başlıklı yazısıyla başladı.

Yargıda gruplaşma olduğunu iddia eden Güngör, 17-25 Aralık’tan sonra yargıdan FETÖ üyesi hakim ve savcıları temizleme amacıyla kurulan Yargıda Birlik Platformu’na değindi. FETÖ’den boşalan koltuklara başka gruplarını oturduğunu öne sürdü.  

"Yargıyı FETÖ'cülerden temizledik" diyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e tepki gösteren Dilek Güngör, "FETÖ'cüler tek tek kritik noktalara yerleştiriliyor" dedi.

Yargıya yönelik eleştirilere yanıt veren Adalet Bakanı Gül ise, “Daha düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün FETÖ mücadelesi dersi vermeye kalkmasınlar. Türk yargısına hesap sormaya kalkmasınlar, Türk yargısına töhmette bulunmaya kalkmasınlar” açıklamasını yaptı.

Yargıda Birlik Derneği’nden bugün yapılan açıklamada, “Yargı kurumlarının, FETÖ ile mücadelede üstün gayretle takdire şayan bir mücadele örneği gösterdiği” ifade edildi.

Açıklamada, “Bilgi ve belgeye dayanmayan, bir takım başka hesaplar güttüğü kanaati uyandıran gerçek dışı ithamların, samimi mücadeleyi sekteye uğratamayacağı akıldan çıkarılmamalıdır” denildli.

Yargıda Birlik Derneği’nin açıklaması şöyle:

Son zamanlarda; kimi basın ve yayın organlarında, yargı kurumlanınız hakkında, hakkaniyet ölçüleri ile bağdaşmayan, asılsız ithamlarda bulunulduğu görülmüştür.

Bilindiği üzere yargı kurumlanınız, suç örgütleriyle, terörle ve FETÖ'yle mücadele süreci içerisinde üstün gayretle takdire şayan bir mücadele örneği göstermiş ve göstermeye devam etmektedir.

Yargı kurumlarımızın, hain darbe girişimi sonrasında, Devletin kılcal damarlarına kadar yerleşen terör örgütü mensuplarının tesbiti ve cezalandırılmasında, hukuk ölçüleri içerisinde sergilediği gayret ve hassasiyet, vicdan sahibi tüm kamuoyu mensuplarının takdir ve iltifatına nail olmuştur.

Bilgi ve belgeye dayanmayan, bir takım başka hesaplar güttüğü kanaati uyandıran gerçek dışı ithamların, samimi mücadeleyi sekteye uğratamayacağı akıldan çıkarılmamalıdır.

Aklı ve vicdanı hür bir şekilde adalet hizmeti sunmaya çalışan yargı mensupları, kendi nam ve çıkarları uğruna yargı camiasını yıpratmaya çalışanlara karşı duruşundan taviz vermeyecek ve yüksek adalet idealinden geri dönmeyecektir. Hukuk standartlarını daha da yükseltmek adına gecesini gündüzüne katarak yılmadan çalışan yargı teşkilatının, fedakar çalışmalarını karalamaya ve olumsuz algı yaratmaya yönelik art niyetli çabalara karşı, mücadele azmini daha da kuvvetlendireceği dikkatten kaçırılmamalıdır.

Yargıda Birlik Derneği olarak, adaletin tecellisi adına yargı kurumlarının bugüne kadar gösterdiği gayret ve çalışmaların ve hukuk dünyamızda ortaya çıkan her türlü gelişmenin yüksek adalet değerleri uğrunda takipçisi olacağımızı, yargı ve adalet adına olumlu gelişmeleri desteklerken , olumsuz uygulamaları eleştirmekten çekinmeyeceğimizi, yargının sorun ve çözüm önerilerini her platformda dile getirip sonuç alana kadar ısrarla takip edeceğimizi

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU