AK Parti Sözcüsü Çelik: Erken seçim diye bir şey yok, seçimler bitti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yargı Reformu'nun ekim ayında Meclis gündemine geleceğini söyledi

Çelik, "Aramco tesislerine yönelik saldırıları kınıyoruz" dedi / Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Erken seçim diye bir şey yok. Türkiye'de siyasetin patronu vatandaştır. Vatandaşımızın beklentisi reformların yapılması. Sorunların azaltılması ve önümüze bakacak şekilde politikalar ortaya konmasıdır" dedi.

Diyarbakır'da HDP binası önünde devam eden oturma eylemine ilişkin Çelik, "Annelerin ortaya koyduğu yaklaşım, bütün dünya üzerinde teröre karşı yükselen en güçlü sestir." ifadelerini kullandı.

Yargı reformu konusunda da Çelik, "Şeffaf ve kapsayıcı yaklaşım, ifade özgürlüğünü, savunma hakkını, adalete erişimi ve adalet sisteminin işleyişinde kalitenin artmasını son derece güçlendirecektir." ifadesini kullandı.

Ömer Çelik, İsrail'deki işgal tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:

İşgal, bir çözüm politikası değildir. İşgal, Batı Şeria'nın ya da Ürdün Vadisi'nin işgali gibi yaklaşımlar, herkesin güvenliğini tehlikeye atacak, bütün barış süreçlerini sabote edecek bir yaklaşımdır. Dünyanın iki devletli çözümün altını çizerek, daha güçlü bir mesaj vermesi gerekmektedir.

Tank palet fabrikası tartışması

Kılıçdaroğlu'nun Tank Palet Fabrikası'na ilişkin açıklamalarına yanıt veren Çelik, şu açıklamalarda bulundu:

Cumhurbaşkanlığı kararıyla kararname arasındaki farkın bilinmesi gerekir. Bu gizli bir kararname değildir, bir Cumhurbaşkanlığı kararıdır. Cumhurbaşkanlığı kararının birçoğu yayınlanmayabiliyor, bu da öyle bir karardır.

Tesisin mülkiyeti, yine Milli Savunma Bakanlığı'nda kalacaktır. Mülkiyet kimseye devredilmiyor.

Ordunun ihtiyaçlarına dönük olarak zaaf oluşturacak bir yaklaşım söz konusu değil.

Abdulhamit Gül'ün "Maklube" sözlerine destek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün, "Daha düne kadar aynı maklubeye kaşık sallayanların bizi eleştirmeye hakkı yok." açıklaması yaptığı ifade edilerek, hedefinde kimlerin olduğunun sorulmasına karşılık Çelik, "Sosyal medya veya başka yerlerde Sayın Bakanın, Adalet Bakanlığının tasarruflarıyla ilgili FETÖ ile mücadele konusunda bir zaaf varmış gibi yorumlar söz konusu olunca Sayın Bakan da buna cevap vermiş." dedi.

Çelik, Adalet Bakanlığının FETÖ ile mücadele konusunda kilit bakanlıklardan olduğunu, çünkü FETÖ'nün en çok orada yapılandığını ve oradan Türkiye'deki pek çok yanlış işi gerçekleştirdiğini, Bakan Gül'ün ve Bakanlık personelinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda FETÖ ile güçlü şekilde mücadele ettiklerini söyledi.

"Türkiye güvenli bölge için adımlarını atacaktır"

Güvenli bölge ile ilgili ABD'den bi tablo gelmemesi durumunda Türkiye'nin bir iki hafta içinde adım atacağını söyleyen AK Parti Sözcüsü, "Türkiye güvenli olarak önüne bir tablo gelmezse bununla ilgili olarak bir iki hafta içinde adımlarını atacaktır. Türkiye tabii ki müttefikleriyle beraber bu işleri yapmak istiyor. Bu mümkün olmadığı durumlarda egemen ve kudretli bir devlet olarak kendi halkının, bölge halkının çıkarlarını koruyacak kapasiteye sahiptir" dedi.

"Suudi Arabistan'ın Aramco tesislerine yapılan saldırıyı kınıyoruz"

Suudi Aramco tesislerine yönelik saldırılara da değinen Çelik, saldırıyı kınadıklarını açıkladı. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

Suudi Arabistan'ın Aramco tesislerine yapılan saldırı yeni bir krizi tetikledi. Bu tartışmaya ABD'den her tarafa kadar çeşitli odaklar dahil oluyorlar. Biz bu saldırının arkasında kimin olduğunu bilemeyiz. Sonuç olarak bu saldırıyı doğru bulmuyoruz ve kınıyoruz.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU