Avukatı Harvey Weinstein’ı savundu: Mahkeme nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bütün hayatı mahvoldu

Gözden düşmüş yapımcıyı temsil eden avukat “Weinstein’ın tecavüzcü olduğunu düşünmüyor”

Harvey Weinstein tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarıyla yargılanıyor (Reuters)

Harvey Weinstein’in avukatı Donno Rotunno, 70’den fazla cinsel taciz ve tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya olan gözden düşmüş film yapımcısının “tüm hayatının mahvolduğunu” söyledi.

CBS News’tan Gayle King’e konuşan Rotunno, gelecek yıl görülecek cinsel saldırı davasının sonucu ne olursa olsun Weinstein’ın “ödeyebileceği en büyük bedeli ödeyeceğini” belirtti. Rotunno şunları söyledi:

Tüm hayatı mahvoldu, tepetaklak oldu, zarar gördü. İster kendi yaptıkları ister başkalarının yaptıkları yüzünden olsun, gerçek bu. Ve gerçek şu ki ne yaparsak yapalım, o mahkeme salonundan suçsuz olarak çıkabilir ve merdivenleri inebilir. Ama bir daha asla Harvey Weinstein olamaz.

2017’de Weinstein’a yönelik suçlamaların gün yüzüne çıkmasıyla başlatılan #MeToo hareketinin geçerliliğini sorgulayan Rotunno sözlerini şöyle sürdürdü:

Sanırım pek çok açıdan #MeToo’yla ilgili iyi şeyler var. Bunu daha önce de demiştim. Ancak beni rahatsız eden kamuoyu mahkemesinin hikayeyi devralmasına izin vermesi.

67 yaşındaki Weinstein’ın bir tecavüzcü olduğuna inanmadığını söyleyen Rotunno, müvekkilinin gelecek yıl yargılanacağı iki cinsel saldırı suçundan beraat edeceğine inandığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rotunno, “Günah işlemediğini söylemek için burada değilim. Hiçbir şekilde bunu söylemek için burada değilim. Ancak günahlar ve suçlar arasında bir fark vardır. Ve ben onun bir tecavüzcü olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Geçen hafta Weinstein’ın iddia edilen davranışları ve Gwyneth Paltrow ve Rose McGowan’ın da içinde yer aldığı ifşaları anlatan “She Said” adlı yeni bir kitap yayımlandı.

Tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarıyla yargılanan Weinstein bu suçlamaları kabul etmiyor. Eski yapımcı, rıza dışı cinsel ilişkiye dair tüm iddiaları reddediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU